Bongaa rasekolainen Linnan Juhlista!

Ryhmälle Rasekon aikuisopisto Timalin kokkiopiskelijoita tämän vuoden itsenäisyyspäivä on varmasti muistiin jäävä. He pääsivät nimittäin valmistamaan kouluttajansa Tarja Ahokkaan innovoimia nyhtökaura-suppilovahverocrepsejä tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanoton vieraille ja sen lisäksi linnan juhliin avustaviin tehtäviin! Porukkaa luotsaavat reseptin kehitellyt keittiömestari Tarja Ahokas ja Chef Rôtisseur Tomi Aho.

timali_linnanjuhlat2 timali_linnanjuhlat3 timali_linnanjuhlat4

 

Nyhtökaura-suppilovahvero-crepesit

20 kpl

 
Crepes-taikina:

5 dl vissyä 
2 dl vehnäjauhoja 
2 munaa 
1 tl suolaa 
paistamiseen kasvirasvaa

Täyte:

50 g porkkanaa 
150 g suppilovahveroita 
100 g purjoa  
1 dl öljyä 
300 g nyhtökauraa 
1 l sienilientä/kasvislientä 
1 dl vehnäjauhoja 
1 rkl sherry-balsamicoa (tai sherryä) 
suolaa ja mustapippuria 
tuoretta ruohosipulia 
tuoretta persiljaa
 
Valmista ensin taikina: sekoita vissyn joukkoon jauhot, kananmunat ja suola, ja turvota taikinaa noin puoli tuntia.
Crepes-taikina turvotessa valmista täyte: pese ja kuori porkkana, leikkaa pieniksi kuutioiksi ja keitä suolalla maustetussa vedessä al denteksi.
Leikkaa suppilovahverot pieneksi, huuhtele purjo, leikkaa pieniksi kuutioiksi sekä hienonna nyhtökaura pieneksi. Paista kaikki pannulla rypsiöljyssä.
Laita kattilaan rypsiöljyä, lisää jauhot, anna kypsyä hetki. Lisää kasvisliemi ja sekoita hyvin, anna jauhojen kypsyä vielä hetken.
Lisää sienet, kasvikset ja nyhtökaura.
Mausta muhennos sherry-balsamicolla, suolalla ja pippurilla. Jäähdytä. Lisää viimeisenä hienonnettu persilja ja ruohosipuli.
Paista crepesit pannulla pienessä määrässä kasvirasvaa ja vain toiselta puolelta. Crepesien kuuluu olla erittäin ohuita.
Laita jokaiselle jäähtyneelle crepesille täytettä parin ruokalusikallisen verran ja rullaa tiukalle rullalle.
Leikkaa rullasta pieniä annospaloja ja laita tarjolle.