Ilmapallo.

Tiistaina 3.9.2019 kisattiin jo neljännen kerran Raisio Business Race. RBR on rento ja hyvätuulinen yrittäjyyskilpailu, jossa kilpailijoina ovat Rasekon, Raision lukion ja Vaisaaren koulun 9. luokan opiskelijat 3 – 5 hengen ryhmissä.

Kilpailussa paikalliset yritykset, yhdistykset, kaupungin toimipisteet ja julkishallinnon edustajat järjestävät oppilaille lyhyitä tehtävärasteja eri puolilla Raisiota. Tehtävät liittyvät yrittäjyyteen, työelämään, yritysten asiakkaisiin ja tuotteisiin sekä tärkeisiin kansalaistaitoihin ja -velvollisuuksiin.

Tapahtuman pääjärjestäjiä ovat Raseko, Raision Lukio, Vaisaaren Koulu, Raision kaupunki, YES Varsinais-Suomi ja Raision yrittäjät ry.

Tänä vuonna mukana oli nelisenkymmentä organisaatiota ja lähes kolme sataa opiskelijaa. Tehtäviä oli laidasta laitaan: jossain innovoitiin sloganeita tai suunniteltiin nuorisoiltoja, toisaalla kiharettiin hiuksia, tehtiin some-päivityksiä, mietittiin hyvää työhaastatteluun valmistautumista, suoritettiin kevarin ajolähtötarkastus tai pohdittiin tulevaisuuden työelämää! Tehtävissä arvioitiin eri osa-alueita, mm. luovuutta, nopeutta, tiimin yhteistyötaitoja tai asennetta.

Mukana olevien yrittäjien oven saranat saivat kyytiä, kun nuorten ryhmät valloittivat toimitilat. Suurin osa opiskelijoista tuntui pitävän päivää mukavana. Osa tutustui kuulemma sellaisiin toimijoihin, joita ei ollut tiennyt edes olevan olemassa. Yrittäjistä taas oli mieluisaa kuulla nuorten ajatuksia omista tuotteistaan ja palveluistaan sekä tehdä niitä nuorille tunnetuiksi.

Tänä vuonna toisen asteen sarjan voitti Rasekon joukkue (vuoro vuosin tuntuu lukion kanssa menevän). ? Voittavassa joukkueessa kisasivat merkonomiopiskelijat Jussi ja Rasmus. Vaisaaren yläkoulun sarjan voitti Venlan, Emilian, Ollin ja Kristan muodostama iloinen nelikko, jonka mielestä koko päivä sujui oikein mukavasti!

Päivän päätti taikuri ja mentalisti Marko Poskiparran esitys omasta tiestään yrittäjäksi. Nuoresta iästään huolimatta Poskiparta on ehtinyt jo vuosia toimia yrittäjänä. Hän myös kehotti opiskelijoita tekemään työtä haluamiensa asioiden eteen ja aloittamaan jo heti tänään. Jutustelun lomassa hän hämmästytti yleisöä parilla taikatempulla. Kaikinpuolin mukava kilpailupäivän päätös!