Oppilaskunnat

Oppilaskunnat

Koulun opiskelijat muodostavat oppilaskunnan, jota johtaa sen yhteisesti valitsema hallitus. Oppilaskunnan tehtävänä on kehittää kouluyhteisön toimintaa ja vaikuttaa opiskelijoita koskeviin kysymyksiin. Oppilaskunnalla on merkittävä rooli kouluyhteisön yhteishengen luomisessa.

Mynämäen toimipiste

Rasekon Mynämäen toimipisteen opiskelijoiden yleisten ja yhteisten etujen valvojana toimii oppilaskunta, jonka hallitus valitaan syyskokouksessa vuodeksi kerrallaan. Oppilaskunnan hallitus toimii yhteydenpitäjänä opiskelijoiden ja opettajakunnan välillä. Sääntömääräiset kokoukset ovat syys- ja kevätkokoukset. Hallitus kokoontuu noin kaksi kertaa kuukaudessa.

Kaikki oppilaitoksen opiskelijat voivat liittyä oppilaskuntaan ja saada esim. opiskelijakortin etuudet. Oppilaskunta järjestää esimerkiksi vuotuiset joulumyyjäiset.

Jos sinulla on ideoita toimintaan, ota yhteyttä oppilaskunnan hallitukseen.

Puheenjohtaja: Tanja Andergård

 

Naantalin toimipiste

Rasekon Naantalin toimipisteen kaikki opiskelijat kuuluvat koulun oppilaskuntaan. Jokaisesta ryhmästä valitaan edustaja oppilaskunnan hallitukseen – voisitko se olla sinä tänä vuonna? Oppilaskunnan puuhajäsenet tunnistat tummansinisistä huppareista. Jos sinulla on asiaa tai tarvitset apua, oppilaskuntalaiset auttavat mielellään!

Järjestämme joka vuosi mieltä virkistävää toimintaa, jota suunnittelemme yleensä koulupäivän aikana. Kokoustamme noin joka toinen viikko, ja kokousaika sovitaan Facebook-ryhmässämme. Vuonna 2014 toteutimme Halloween-päivän, Nao-päivän uusille opiskelijoille sekä ystävänpäivä- ja päihteettömyystempaukset. Vastasimme myös joulujuhlan ohjelmasta, ja keväällä koko ala-aula kaikui opiskelijoidemme lempimusiikkikappaleita ja siivitti koulumme kesälomatunnelmiin.

On monta syytä liittyä oppilaskunnan puuharyhmään. Joukkomme on mukavaa ja saat uusia kavereita. Saat kokemusta tempausten järjestämisestä ja ihmisten ohjaamisesta ja tutustut koulumme toimintaan. Oppilaskunnassa toimiminen on luottamustehtävä, johon yleensä oma ryhmäsi valitsee sinut. Saat mukanaolosta myös 1 opintoviikon vapaasti valittaviin opintoihisi. Voit pyytää myös todistusta osallistumisestasi koulumme yhteisten asioiden hoitoon, ja voit käyttää sitä työnhaussa.

Yhdessä voimme kehittää koulumme toimintaa ja tehdä Naantalin toimipisteestä vielä mukavamman koulun opiskella. Liitythän siis joukkoomme ja tuot mukanasi uusia raikkaita ajatuksiasi ja ideoitasi!

 

Raision Eeronkujan toimipiste

Rasekon Raision Eeronkujan toimipisteessä toimii opiskelijayhdistys, jonka hallituksessa on jokaisen koulutusalan edustajia. Opiskelijayhdistyksen toiminnan tavoitteena on parantaa oppimisympäristöä sekä ylläpitää hyvää yhteishenkeä. Lukuvuonna 2014-2015 yhdistys on mm. järjestänyt opiston joulujuhlan ja ollut puuhaamassa uuden, paremman kahviautomaatin hankintaa.

Puheenjohtaja: Mikko Nyberg, DATA1

 

Raision Purokadun toimipiste

Rasekon Raision Purokadun toimipisteessä toimii oppilaskunta, joka koostuu 1. – 3. luokkalaisista edustajista eri tehtävissä. Oppilaskunta järjestää erinäisiä tempauksia ja muuta kivaa koulutyön ohelle.

Viimevuosina oppilaskunta on muun muassa järjestänyt erinäisiä teemapäivätempauksia ja suuren suosion saavuttaneen Business Dance -tapahtuman. Oppilaskunta on toiminut jo usean vuosikymmenen ajan ja perinnettä halutaan jatkaa myös pitkälle tulevaisuuteen. Kaikki ovat tervetulleita antamaan ehdotuksia toiminnan edistämiseksi ja tulemaan mukaan harjoittelemaan kanssamme yhdistystoimintaa.