Kansainvälinen toiminta Rasekossa

Opiskelijat Vaihdossa ulkomailla.

Lue tiedote 22.2.2021: Rasekolle on myönnetty Erasmus-akkreditointi

Kansainvälisyys on luonnollinen osa Rasekon toimintaa. Kaikilla tutkintokoulutuksen opiskelijoilla tutkinnosta riippumatta on halutessaan mahdollisuus osallistua Rasekon kansainväliseen toimintaan.

Suurin osa kansainvälisestä toiminnasta kiinnostuneista opiskelijoista lähtee ulkomaan jaksolle osaamista hankkimaan. Ulkomaanjakson kesto perustutkinnoissa on usein viisi tai kymmenen viikkoa riippuen ammattialasta, yhteistyökumppaneista tai HOKSiin kirjatuista muista tavoitteista. Jopa kolmen kuukauden jaksot ovat myös mahdollisia, mutta silloin  hankitaan yleensä osaamista useampaan tutkinnon osaan.

Ulkomaanjaksoja voidaan ajoittaa myös kesäajalle Niihin laaditaan aina training/learning agreement -sopimus. Myös ammattitutkinto- ja erikoisammattitutkinto-opiskelijat voivat hankkia osaamista tutkintoonsa ulkomailta esimerkiksi oman alansa yrityksestä. Lyhimmät ulkomaan työelämäjaksot voivat olla kuusitoista päivää.

Kansainväliselle työelämäjaksolle lähteäksesi sinun tulee olla täysi-ikäinen  ja omata jotain kokemusta suomalaisesta työelämästä. Siksi kansainväliset jaksot ajoittuvat yleensä opintojen loppupäähän ja osaamista hankitaan monesti johonkin valinnaiseen tutkinnon osaan. Perustutkintoon voi valita Kansainvälisessä työympäristössä toimiminen -tutkinnon osan (15 osp), joka sopii kaikille aloille ja tuo kansainvälisen osaamisen näkyväksi myös tutkintotodistukseen. Myös muiden tutkinnon osien osaamista voi hankkia ulkomailta. Sopiva tutkinnon osa suunnitellaan yhdessä vastuuopettajan ja kansainvälisyysvastaavan kanssa kv-valmennuksessa, joka on pakollinen kaikille ulkomaille lähteville.

Vastuuopettaja seuraa myös ulkomailla hankittavaa osaamista, ohjaa sekä antaa palautetta ja auttaa mahdollisissa ongelmatilanteissa.

Ulkomaanjaksot rahoitetaan pääsääntöisesti Euroopan Unionin Erasmus+ -hankerahalla, jolla pystyy yleensä kattamaan matka- ja majoituskulut. Tarkka rahoituksen määrä tarkentuu kohdemaan kalleusluokituksen ja matkan pituuden mukaan. Ulkomaan työelämäjakso kuitenkin vaatii yleensä aina omarahoitusosuutta, koska erityisesti vapaa-ajan kuluista opiskelija huolehtii itse.

Tällä hetkellä Rasekolta löytyy yhteistyökumppaneita ja -verkostoja koulutusalasta riippuen mm. Espanjasta, Maltalta, Islannista, Ruotsista, Ranskasta, Pohjois-Irlannista, Saksasta, Portugalista, Thaimaasta ja Kiinasta.

Rasekoon tulee myös joka vuosi useita opiskelijoita ulkomailta. Heihin tutustuminen on oiva tapa “kotikansainvälistyä” ja hankkia lisää kielitaitoa ihan täällä kotimaassakin.

Kun haluat saada lisätietoja oman alasi kansainvälisistä mahdollisuuksista, käänny oman vastuuopettajasi tai koulutusalasi kansainvälisyysvastaavan puoleen. He opastavat sinua ulkomaille hakeutumiseen liittyvissä asioissa.

Verkkosivuilta sekä Raseko International-sivuilta löydät myös useita blogi-kirjoituksia opiskelijoilta, jotka ovat opintojensa aikana olleet ulkomailla – käy tutustumassa niihin!

Tutustu Global Vet-hankkeen Minusta globaali toimija -valmennuspakettiin:

Global VET-hankkeen mainos, henkilö värikkään maailman kartan ääressä.

Minusta globaali toimija-valmennuspaketti


Tarkempia lisätietoja Rasekon kansainvälisestä toiminnasta saat Rasekon kv-koordinaattorilta:
Heidi Ruusumo, heidi.ruusumo@raseko.fi

sekä oikean palstan yhteystiedoissa mainituilta opettajilta.


Oletko opiskelijana Rasekossa ja haluat tietää lisää kansainvälisyystoiminnasta?
Haluatko, että sinuun otetaan yhteyttä?

Raseko International blogiin pääset tästä.

Raseko on mukana useissa kansainvälisissä verkostoissa. Lue lisää verkoistoista tästä.

Olemme myös mukana toteuttamassa erilaisia kansainvälisiä liikkuvuus- tai innovaatiohankkeita. Lue lisää hankkeista tästä.