Kansainvälinen toiminta Rasekossa

Opiskelijat Vaihdossa ulkomailla.

Lue tiedote 22.2.2021: Rasekolle on myönnetty Erasmus-akkreditointi

Raseko tarjoaa kaikille opiskelijoilleen tutkinnosta tai sen suoritustavasta riippumatta monipuolisia mahdollisuuksia kansainvälisen osaamisen hankkimiseen.

Tyypillisimmin kansainvälisestä toiminnasta kiinnostuneet opiskelijat lähtevät ulkomaille hankkimaan osaamista HOKSiin kirjattuun ammatilliseen tutkinnon osaan tai osiin liittyen. Lisäksi Rasekossa voi suorittaa 15 osaamispisteen laajuisen tutkinnon osan ”Kansainvälisessä toimintaympäristössä toimiminen”. Tämä tutkinnon osa soveltuu kaikille aloille ja tuo kansainvälisen osaamisen näkyväksi myös tutkintotodistukseen. Sopiva tutkinnon osa suunnitellaan yhdessä vastuuopettajan ja alan kv-vastaavan kanssa kansainvälisyysvalmennuksen aikana.

Kansainvälisyysjaksolle lähteäkseen opiskelijan tulee yleensä olla täysi-ikäinen ja omata jotain kokemusta suomalaisesta työelämästä. Kansainvälisyysjaksot ajoittuvatkin yleensä opintojen viimeiseen vuoteen. Ulkomailla suoritettavat työelämäjaksot ovat kestoiltaan keskimäärin 2 – 12 viikkoa, mutta voivat pisimmillään olla jopa yli 90 päivän mittaisia. Kansainvälisyysjaksolle osallistuminen alaikäisenä on mahdollista niissä tapauksissa, joissa opettaja lähtee mukaan matkalle. Nämä jaksot ovat kestoltaan lyhyempiä, noin viikon mittaisia.

Kansainvälisyysjaksot rahoitetaan pääsääntöisesti Erasmus+ -hankerahalla, jolla saadaan katettua matka- ja majoituskulut. Tarkka rahoituksen määrä tarkentuu valitun kohdemaan ja matkan keston mukaan. Kansainvälisyysjakso vaatii kuitenkin aina myös opiskelijalta omaa rahoitusta, sillä erityisesti vapaa-ajan kuluista opiskelijan tulee huolehtia itse.

Tällä hetkellä Rasekolta löytyy yhteistyökumppaneita ja -verkostoja useista Euroopan maista sekä Thaimaasta ja Kiinasta. Rasekoon saapuu vuosittain myös opiskelijoita ulkomailta. Heihin tutustuminen on oiva tapa hankkia kielitaitoa sekä oppia toisista kulttuureista täällä kotimaassa. Myös työelämäjakso kotimaassa monikansallisessa yrityksessä tarjoaa mahdollisuuden ”kotikansainvälistymiseen”.

Lisätietoa oman alasi kansainvälisistä mahdollisuuksista saat vastuuopettajaltasi tai koulutusalasi kansainvälisyysvastaavalta. Tästä pääset Rasekon KV-tiimin yhteystietoihin.

Raseko International -blogialustalta löytyy opintojensa aikana ulkomailla olleiden opiskelijoiden matkakertomuksia ja Instagramissa voit seurata @global_raseko -tiliä.

Tutustu Global Vet-hankkeen Minusta globaali toimija -valmennuspakettiin:

Global VET-hankkeen mainos, henkilö värikkään maailman kartan ääressä.

Minusta globaali toimija-valmennuspaketti


Tarkempia lisätietoja Rasekon kansainvälisestä toiminnasta saat Rasekon kv-koordinaattorilta:
Heidi Ruusumo, heidi.ruusumo@raseko.fi

sekä oikean palstan yhteystiedoissa mainituilta opettajilta.


Oletko opiskelijana Rasekossa ja haluat tietää lisää kansainvälisyystoiminnasta?
Haluatko, että sinuun otetaan yhteyttä?

Raseko International blogiin pääset tästä.

Raseko on mukana useissa kansainvälisissä verkostoissa. Lue lisää verkoistoista tästä.

Olemme myös mukana toteuttamassa erilaisia kansainvälisiä liikkuvuus- tai innovaatiohankkeita. Lue lisää hankkeista tästä.