Haku koulutuksiin / tutkinnon suorittajaksi

Aikuiset suorittavat ammatilliset tutkinnot ensisijaisesti näyttötutkintona. Voit suorittaa ammatillisen perustutkinnon myös nuorten koulutuksessa, jos sinulta puuttuu toisen asteen tutkinto tai korkeakoulututkinto.

Koulutukseen hakeutuminen – haku aikuiskoulutukseen on mahdollista ympäri vuoden

Lähes kaikkiin monimuoto- ja oppsopimuskoulutuksiimme on jatkuva haku. Voit hakea koulutukseen ja tutkintoa suorittamaan suoraan kyseisen tutkinnon sivulta. Täyttämällä tietosi haet suorittamaan ammatillista perustutkintoa, ammattitutkintoa tai erikoisammattitutkintoa näyttötutkintona.

Kevään varsinainen hakuaika syksyllä 2016 alkaviin päätoimisiin koulutuksiin sekä tutkintoihin on 1.3.2016 – 30.4.2016.

Jos varsinaisen haun jälkeen on vielä avoinna opiskelu- ja tutkinnon suorittamispaikkoja, täydennyshaku alkaa 1.5.2016 ja päättyy viimeistään 31.8.2016 tai kun paikat on täytetty. Täydennyshaussa koulutukseen ja tutkintoon voidaan valita hakijat heti, kun valintakriteerit täyttyvät.

Syksyn varsinainen hakuaika keväällä 2017 alkaviin päätoimisiin koulutuksiin sekä tutkintoihin on 21.9. – 21.11.2016 ja täydennyshaku 22.11.2016 – 19.1.2017.

Jos tiedät, mitä tutkintoa haluat lähteä suorittamaan, voit hakeutua ottamalla yhteyttä tutkintovastaavaan (löytyvät kunkin koulutuksen kohdalta) tai sähköisesti seuraavan ohjeen mukaisesti:

Haku aikuiskoulutukseen
1. Klikkaa koulutuksen / tutkinnon kohdalla olevaa hakulinkkiä ja siirryt sivulle, jossa täytät omat tietosi ja ilmoittaudut hakijaksi.
2. Tutkintovastaava ottaa sinuun yhteyttä ja sopii kanssasi tapaamisen. Tapaamisessa tehdään henkilökohtaistamiskeskustelu, jossa hakeutumisesi vahvistetaan. Keskustelussa kartoitetaan aikaisempi osaamisesi sekä tehdään henkilökohtainen suunnitelma tutkinnon suorittamisesta sekä aikataulu mahdollisesta valmistavasta koulutuksesta.

Suuren osan haussa olevista alkavista koulutuksistamme löydät osoitteesta https://wilma.raseko.fi

Yleiset maksu- ja peruutusehdot
Ilmoittautuminen koulutukseen on sitova. Ennen koulutuksen alkua saat sähköpostitse tai postitse lisätietoa koulutuksesta. Varmista, että osoitetietosi ovat oikein. Mikäli sinuun ei oteta yhteyttä kirjallisesti viikkoa ennen koulutuksen alkua, ota yhteyttä oppilaitokseen.

Yleiset peruutusehdot
Peruutus koulutukseen osallistumisesta on tehtävä ennen koulutuksen tai tutkinnon suorittamisen aloitusta. Peruutus on tehtävä kirjallisesti. Opiskelun keskeyttäminen tai lopettaminen täytyy tehdä kirjallisesti. Lisätietoa saat vastuukouluttajalta timali (at) raseko.fi.
Pidätämme oikeuden koulutuksen peruuttamiseen mm. vähäisen osanottajamäärän vuoksi sekä mahdollisiin aikataulu-, kouluttaja- ja paikkamuutoksiin.

Yleiset maksuehdot

Perustutkintoon vamistavasta koulutuksesta ei peritä opiskelumaksua.  Kaikilta tutkinnon suorittajilta veloitetaan voimassa oleva tutkintomaksu (OPH 58 € vuonna 2016).

Opiskelumaksu peritään ammatti- ja erikoisammattitutkinnoista. Maksun ensimmäinen erä laskutetaan, kun olet ottanut vastaan opiskelu- tai tutkinnon suorittamisen paikan. Opiskelumaksua ja tutkintomaksua ei palauteta, mikäli opiskelija keskeyttää opiskelunsa tai tutkinnon suorittamisen. Opiskelumaksu voidaan laskuttaa useammassa erässä. Maksu on kokonaisuudessaan suoritettava ennen valmistumista.

Tutkinnon suorittajalta veloitetaan voimassaoleva tutkintomaksu (58 € vuonna 2016), joka laskutetaan, kun tutkinnon suorittaja on vastaanottanut opiskelupaikan.

Mikäli opiskelija keskeyttää kun koulutus tai tutkinnon suorittaminen on kestänyt alle kaksi kuukautta, veloitamme 50 % opiskelumaksusta. Muussa tapauksessa veloitamme koko opiskelumaksun.

Mikäli koulutuksen yhteydessä ei ole erikseen mainittu muita ehtoja, noudatamme yleisiä ehtoja.

Lisätietoja Timalista, puh. 02 434 4000 tai timali (at) raseko.fi