18 touko

Tiukkaa asiaa sosiaalisen median merkityksestä Somecon Sini Suutarin suusta, vauhdikasta ja nauruhermojakin hivelevää myyntitykitystä Jethro Rostedtin tapaan, tietoiskuja koulutuksista, näyttötutkinnosta ja oppisopimuksesta sekä ravintola-alalla trendikkäistä villiyrteistä kertomassa Päivi Lehtonen.

raseko sales park-21

rasekon aikuisopisto Timali, aikuiskoulutus turku, raisio, ammatillinen koulutus

timali, aikuiskoulutus, raseko, aikuisopiskelu, raseko sales park

Rasekon aikuisopisto Timalin rehtori Marjatta Lennala ja kouluttaja Tanja Niemi tyytyväisinä onnistuneeseen messupäivään.

10.5. Logomossa järjestetyssä Raseko Sales Parkissa vieraili päivän aikana kolmisen sataa myynnistä, somesta ja ravintola-alasta kiinnostunutta, joille tarjottiin monenlaista viihdyttävää messupisteohjelmaa asiantuntijapuheenvuorojen lisäksi. Päivän aikana messukävijät pääsivät kokeilemaan vihannesgarnityyrien tekemistä, huivien sitomista uudella tapaa ja servettejen taittelua sekä inspiroitumaan somistajien tekemistä kattauksista. Villiyrttiteemaan sopien tilaisuudessa pääsi myös maistelemaan Mimis yrttien mielenkiintoisia makuja, mm. siankärsämöä ja pihatähtimöä ja tarjolla oli Sunborn Cateringin loihtimaa feta-kasvis quichea, tomaattioliivifocacciaa sekä seljankukalla maustettua lime-minttuvettä.

raseko sales park, yrittäjäkoulutukset timali, yrittäjyys tutkinto valmennus

raseko sales park yrittäjyys, timali yrittäjäkoulutukset

lehtonen riitta varsinais-suomen yrityskummit

Varsinais-Suomen Yrityskummien edustajana Riitta Lehtonen kertoi yrityskummien toiminnasta.

raseko sales park, jethro rostedt, rasekon aikuisopisto timali

Jethro Rostedt puhui täyttä asiaa myynnistä, vaikkakin ronskisti pilkettä silmäkulmassa!

raseko sales park timali

Villa Wolaxin yrittäjä Kati Aaltonen (oik.) oli tullut Raseko Sales Parkiin erityisesti kuuntelemaan Jethroa sekä hakemaan sometärppejä Somecon puheenvuorosta. Hän löysi tapahtumasta myös tuttavansa, kouluttaja Eira Lipposen.

Yrittäjyyden ja johtamisen koulutukset olivat monipuolisesti esillä, ja heidän pisteellään esittäytyivät myös Varsinais-Suomen Yrityskummien edustajia sekä bisnesenkeli, jonka kanssa pääsi keskustelemaan rahoitusasioista. Erityisen kiinnostuneita oltiin sähköisen liiketoiminnan kokonaisuudesta ja Yrittäjän ammattitutkinnosta.

Myynnin ja markkinoinnin messupisteellä olivat kouluttajat Niina Salama ja Susanna Saarinen kertomassa koulutuksista ja tavattavissa oli myös markkinointiassistenttiopiskelijoita. Markkinointiassistenttiopiskelijat olivat osallistuneet myös tapahtuman markkinointiin mm. suunnittelemalla kutsun.

raseko sales park-28

Markkinointiviestinnän ammattitutkinnon (osaamisala markkinointiassistentti) tutkintovastaava, kouluttaja Niina Salama oli paikalla vastaamassa myynnin ja markkinoinnin koulutuksista kiinnostuneiden kysymyksiin.

raseko sales park, markkinointiassistentti

Opiskelijamme Heini oli paikalla kertomassa kokemuksistaan markkinointiassistenttiopinnoissa.

raseko sales park markkinointi

Kouluttaja Susanna Saarinen (2. oik.) markkinointiassistenttiopiskelijoiden Laurin ja Heinin kanssa keskustelemassa vilkkaan messupäivän päätteeksi.

Hotelli-, ravintola- ja cateringalan messupisteellä tehtiin koristeellisia vihannesgarnityyrejä mm. porkkanasta ja purjosta. Se olikin monille täysin uutta ja tästä inspiroituneena näemmekin varmasti tänä kesänä juhlapöydissä hieman erikoisempia koristeluita.

raseko sales park vihannesgarnityyrit

Hotelli-, ravintola- ja cateringalan opiskelijat opastivat vihannesgarnityyrien tekemisessä. Väkeä harjoittelupaikalle riittikin koko päivän ajan.

raseko sales park-51

Maisteltavana oli myös Mimis Kotipellon puutarhan erikoisempia yrttejä, mm. siankärsämöä ja pihatähtimöä.

raseko sales park aikuisopiston messutapahtuma

raseko sales park vihannesgarnityyrit

raseko sales park

raseko sales park

Vaatetusala oli esillä monella tapaa, erityisesti stailaamisen osalta, sillä nykyään kaupan alan tutkintoihin on mahdollista valita valinnaiseksi tutkinnon osaksi Stailaaminen Käsi- ja taideteollisuusalan perustutkinnosta. Messuilta saatiin vinkkejä huivien ja solmukkeiden käyttöön, sekä tietoa eri vartalotyypeistä. Valmistuvat vaaatetusalan artesaanit myös esittelivät pukunäytöksessään itse suunnittelemiaan ja valmistamiaan uniikkeja asuja.

vaatetusalan artesaanien pukunäytös

Aikuiskoulutus, aikuisopiskelu, rasekon aikuisopisto Timali

raseko sales park somistus

Rasekon somistajat olivat tehneet erilaisia kattauksia sisääntuloon

raseko sales park somistus

Somistajat vinkkaavat, että kattauksen tyyli kannattaa rakentaa esimerkiksi pöytäliinan ympärille, miettiä sävyt yhtenäiseksi ja säilyttää linja halutunlaisena.

Somistajat olivat tehneet sisääntuloon värikkäitä kevään kattauksia ja he olivat myös kertomassa opinnoistaan. Ihmisiä kiinnosti opintojen joustavuus ja tutkinnon suorittaminen työn ohessa, toisaalta myös kokopäiväinen opiskelu. Useissa koulutuksissamme molemmat opiskelutavat ovat mahdollisia, ja mahdollista on myös suorittaa tutkinto suoraan työelämästä ilman valmistavaa koulutusta. Oppisopimuksen pisteellä saatiin vastauksia monenlaisiin kysymyksiin osaamisen kehittämisestä nykyisessä työssä, tai uudelle alalle kouluttautumisesta oppisopimuksella. Voit kysyä näistä meiltä lisää ottamalla suoraan yhteyttä kouluttajiin, Timalin infoon tai Oppisopimustoimistoon.

Monipuolisesta messupäivästä jäi käteen mahtava tunnelma ja hienoja kohtaamisia, roppakaupalla uusia ideoita sekä kuulemamme mukaan ajatuksia kytemään aikuisopinnoista. Kiitos kaikille messukävijöille hienosta päivästä!