Matkailualan perustutkinto välivuosiopintoina

Vietä järkevä välivuosi! Tai käytä kesä ammatillisiin opintoihin matkailualalla!

Vietä järkevä välivuosi! Tai käytä kesä ammatillisiin opintoihin matkailualalla!

Koulutus

Matkailualan perustutkinto

Tule opiskelemaan matkailualan perustutkintoa tai tutkinnon osia välivuoden ajaksi Rasekoon! Jos matkailuala kiinnostaa sinua, niin mukaan kannattaa hakea, vaikka olisit hakenut myös jatko-opintoihin korkeakouluun. Ehdit halutessasi suorittaa tutkinnon osan tai kaksi jo kesän aikana, ja jos sitten et pääsekään jatko-opintoihin tänä vuonna, voit välivuoden aikana suorittaa lisää tutkinnon osia ja hakea korkeakouluun uudestaan keväällä 2020!

Koulutus sopii sinulle, joka haluat työskennellä matkailualan tehtävissä esimerkiksi erilaisissa matkailualan palveluja tarjoavissa yrityksissä, kulttuurikohteissa, huvipuistoissa, hotelleissa tai matkailukeskuksissa. Sinulla tulee olla taustalla ylioppilastutkinto (tai riittävästi lukio-opintoja) tai ammatillinen tutkinto (tai riittävästi ammatillisen tutkinnon yhteisiä opintoja).

Matkailualan opiskelu Rasekossa sisältää lähiopetusta ja käytännön työskentelyä alan yrityksissä. Osana opintoja pystymme tarjoamaan hyvät mahdollisuudet lähteä taloudellisesti tuetulle työelämäjaksolle ulkomaille 3 – 12 viikon ajaksi! Yhteistyökumppaneitamme löytyy mm. Sveitsistä, Espanjasta ja Maltalta.

Pääset myös halutessasi maistamaan AMK-opintoja, sillä voit opiskella Turun ammattikorkeakoulussa tradenomien koulutukseen sisältyvän hyvinvointimatkailun suuntautumispolun opintoja!

Toteutus

Matkailualan opiskelu Rasekossa sisältää lähiopetusta ja käytännön työskentelyä alan yrityksissä. Tämä toteutus ns. välivuosiopintoina.

Toteutusaika

Hakeutuminen 5.5.2019 mennessä. Koulutuksen aloituspäivä on maanantaina 3.6.2019. Koulutus alkaa kesätyöjaksolla. Koulutuksen päätöspäivä 31.8.2020.

Hae mukaan:

Matkailualan perustutkinto, välivuosiopinnot (2514)

Toteutuspaikka

Rasekon Naantalin toimipiste

Kuvaus

Majoituspalvelujen osaamisalan suorittanut vastaanottovirkailija työskentelee hotelleissa tai muissa majoitusliikkeissä.

Matkapalvelujen myynnin osaamisalan suorittanut matka-asiantuntija työskentelee valtakunnallisissa, alueellisissa tai paikallisissa matkailun myynti- ja neuvontaorganisaatioissa, matka- tai matkailutoimistoissa, myyntipalveluissa, matkailukeskuksissa, keskusvaraamoissa, liikenneyhtiöissä tai myynti- ja neuvontapisteissä.

Matkailupalvelujen osaamisalan suorittanut matkailupalvelujen tuottaja työskentelee matkailukeskusten ja -alueiden yrityksissä tai organisaatioissa, ohjelmapalveluyrityksissä, hotelleissa tai maatilamatkailuyrityksissä.

Kaikille pakollinen tutkinnon osa
Matkailualan asiakaspalvelu, 30 osp

Osaamisaloilla pakollisena lisäksi
Majoituspalvelujen osaamisala: Hotellin vastaanottopalvelut, 40 osp
Matkailupalvelujen osaamisala: Matkailupalvelujen toteuttaminen, 40 osp
Matkapalvelujen myynnin osaamisala: Matkapalvelujen myynti, 40 osp

Valinnaisina ammatillisina tutkinnon osina voi valita esim.
Kokouspalvelut, 15 osp
Majoituspalvelut, 15 osp
Majoitusyrityksen puhtauspalvelut, 15 osp
Matkailupalvelujen markkinointiviestintä, 20 osp
Matkailupalvelujen tuotteistaminen, 30 osp
Opastuspalvelut, 25 osp
Rakennelmien valmistus ja kunnossapito, 15 osp
Ravintolan asiakaspalvelu ja myynti, 25 osp
Retki- ja luontoruokailupalvelut, 15 osp

Jokainen hakija haastatellaan, minkä jälkeen tehdään päätös koulutukseen osallistumisesta ja tutkinnon suorittamisesta. Opintojen laajuus, sisältö ja kesto määräytyvät sinulle tehtävän henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan (henkilökohtaistaminen), lähtötasosi huomioiden.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu henkilöille, jotka haluavat työskennellä matkailualan tehtävissä esimerkiksi erilaisissa matkailualan palveluja tarjoavissa yrityksissä, kulttuurikohteissa, huvipuistoissa tai matkailukeskuksissa. Hakijalla tulee olla taustalla jokin aiempi ammatillinen tutkinto (tai riittävästi ammatillisen tutkinnon yhteisiä opintoja) tai ylioppilastutkinto (tai riittävästi lukio-opintoja).

Kustannukset opiskelijalle

Ammatillinen perustutkintokoulutus on maksutonta.

Lisätietoja antaa

Marja Kinnunen
puh. 044 705 7574
marja.kinnunen(at)raseko.fi

Tutkinnon perusteet: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/kooste/4038059