Matkailualan perustutkinto välivuosiopintoina

Matkailualan pt.

Koulutus

Matkailualan perustutkinto, 180 osp tai tietyt tutkinnon osat

Tule opiskelemaan matkailualan perustutkintoa tai tutkinnon osia välivuoden ajaksi Rasekoon!

Koulutus sopii sinulle, joka haluat työskennellä matkailualan tehtävissä esimerkiksi erilaisissa matkailualan palveluja tarjoavissa yrityksissä, kulttuurikohteissa, huvipuistoissa, hotelleissa tai matkailukeskuksissa. Sinulla tulee olla taustalla ylioppilastutkinto (tai riittävästi lukio-opintoja) tai ammatillinen tutkinto (tai riittävästi ammatillisen tutkinnon yhteisiä opintoja).

Matkailualan opiskelu Rasekossa sisältää lähiopetusta ja käytännön työskentelyä alan yrityksissä. Osana opintoja pystymme tarjoamaan hyvät mahdollisuudet lähteä taloudellisesti tuetulle työelämäjaksolle ulkomaille 3 – 12 viikon ajaksi! Yhteistyökumppaneitamme löytyy mm. Sveitsistä, Espanjasta ja Maltalta.

Pääset myös halutessasi maistamaan AMK-opintoja, sillä voit opiskella Turun ammattikorkeakoulussa tradenomien koulutukseen sisältyvän hyvinvointimatkailun suuntautumispolun opintoja!

Toteutus

Koulutus toteutetaan kokopäiväopintoina. Opiskelu sisältää lähi- ja etäopetusta sekä runsaasti työpaikoilla oppimista. Käytännössä katsoen lähes kaikilla opiskelijoilla on myös mahdollisuus lähteä hankkimaan osaamista tuetulle ulkomaanjaksolle.

Toteutusaika

Seuraava aloitus 1.6.2021 kesätyöjaksolla tai elokuussa.

Hae mukaan:

Matkailualan perustutkinto, hakulinkki (avautuu toisessa välilehdessä Rasekon Wilma-järjestelmän koulutusluetteloon)

Jokainen hakija haastatellaan. Tutkinto, opintojen laajuus, sisältö ja kesto määräytyvät sinulle tehtävän henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan, lähtötasosi huomioiden.

Toteutuspaikka

Rasekon Raision kampus.

Kuvaus

Majoituspalvelujen osaamisalan suorittanut vastaanottovirkailija työskentelee hotelleissa tai muissa majoitusliikkeissä.

Matkapalvelujen myynnin osaamisalan suorittanut matka-asiantuntija työskentelee valtakunnallisissa, alueellisissa tai paikallisissa matkailun myynti- ja neuvontaorganisaatioissa, matka- tai matkailutoimistoissa, myyntipalveluissa, matkailukeskuksissa, keskusvaraamoissa, liikenneyhtiöissä tai myynti- ja neuvontapisteissä.

Matkailupalvelujen osaamisalan suorittanut matkailupalvelujen tuottaja työskentelee matkailukeskusten ja -alueiden yrityksissä tai organisaatioissa, ohjelmapalveluyrityksissä, hotelleissa tai maatilamatkailuyrityksissä.

Kaikille pakollinen tutkinnon osa
Matkailualan asiakaspalvelu, 30 osp

Osaamisaloilla pakollisena lisäksi
Majoituspalvelujen osaamisala: Hotellin vastaanottopalvelut, 40 osp
Matkailupalvelujen osaamisala: Matkailupalvelujen toteuttaminen, 40 osp
Matkapalvelujen myynnin osaamisala: Matkapalvelujen myynti, 40 osp

Valinnaisina ammatillisina tutkinnon osina voi valita esim.

Kansainvälisessä toimintaympäristössä toimiminen, 15 osp
Kokouspalvelut, 15 osp
Majoituspalvelut, 15 osp
Majoitusyrityksen puhtauspalvelut, 15 osp
Matkailupalvelujen markkinointiviestintä, 20 osp
Matkailupalvelujen tuotteistaminen, 30 osp
Opastuspalvelut, 25 osp
Rakennelmien valmistus ja kunnossapito, 15 osp
Ravintolan asiakaspalvelu ja myynti, 25 osp
Retki- ja luontoruokailupalvelut, 15 osp
Yrityksessä toimiminen, 15 osp
Kansainvälisessä toimintaympäristössä toimiminen, 15 osp

Jokainen hakija haastatellaan, minkä jälkeen tehdään päätös koulutukseen osallistumisesta ja tutkinnon suorittamisesta. Opintojen laajuus, sisältö ja kesto määräytyvät sinulle tehtävän henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan (henkilökohtaistaminen), lähtötasosi huomioiden.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu henkilöille, jotka haluavat työskennellä matkailualan tehtävissä esimerkiksi erilaisissa matkailualan palveluja tarjoavissa yrityksissä, kulttuurikohteissa, huvipuistoissa tai matkailukeskuksissa. Hakijalla tulee olla taustalla jokin aiempi ammatillinen tutkinto (tai riittävästi ammatillisen tutkinnon yhteisiä opintoja) tai ylioppilastutkinto (tai riittävästi lukio-opintoja).

Kustannukset opiskelijalle

Ammatillinen perustutkintokoulutus on maksutonta.

Lisätietoja antaa

Tanja Nummelin
puh. 040 750 4853
tanja.nummelin@raseko.fi

Tutkinnon perusteet Opintopolussa (linkki avautuu toisessa välilehdessä Opintopolku.fi-palvelussa)