25 touko

markkinointiassistentti, timali, työn ohessa tutkinto, oppisopimus, markkinointi

”Ajatus aikuisopinnoista tuli esiin kehityskeskustelussa, ja lähdinkin heti miettimään tarpeisiin sopivaa, joustavaa koulutusta”

Syksyllä aloittaneista markkinointiassistenttiopiskelijoista ensimmäisten joukosta on valmistumassa Päivi Väinölä, joka lähti opiskelemaan parinkymmenen vuoden tauon jälkeen työn ohessa. Päivi on ollut opinnoissaan vauhdikas, ja on tietänyt tarkalleen, mitä haluaa ja panostanut siihen. Iloksemme saimme Päivin kertomaan hieman kokemuksistaan Timalin markkinointiassistenttiopinnoissa.

”Työskentelen Turun Seudun OP-Kiinteistökeskuksessa myynnin ja markkinoinnin assistenttina. Työvuosia on OPKK:lla täynnä jo 21 vuotta. Työnkuvaani kuuluvat erilaiset toimistotyöt, toimistotarvikkeiden ja lomakkeiden tilaukset, osto-ja myyntireskontran hoito, kirjanpidon valmistavat työt, mainosten, esitteiden ja lehti-ilmoitusten graafinen suunnittelu ja valmistus.

markkinointiassistentti, timali, työn ohessa tutkinto, oppisopimus, markkinointi, indesign photoshop

Myynnin ja markkinoinnin assistenttina OPKK:lla työskentelevä Päivi Väinölä lähti markkinointiassistentin opintoihin työnohessa syventääkseen osaamistaan erityisesti sosiaalisen median, internetmarkkinoinnin ja Adoben ohjelmien suhteen.

Olin kirjoittanut ylioppilaaksi vuonna 1992 ja valmistunut YO merkonomiksi vuonna 1994, joten opinnoista oli jo aika kauan aikaa. Aikuiskoulutusmahdollisuus tuli esiin esimiehen kanssa kehityskeskustelussa. Mahdollisuudesta innostuneena aloin etsiä mahdollista koulutuspaikkaa. Tavoitteena oli siis kehittää osaamistani graafisissa ohjelmissa ja internetmarkkinoinnissa. Löysin Timalin Markkinointiassistentin koulutuksen, hakuaikaa oli jäljellä enää viikko. Otin pikaisesti yhteyttä Susanna Saariseen ja pääsin haastatteluun ja sitä kautta opiskelemaan.

Kouluttajan kanssa käydyn hakeutumiskeskustelun jälkeen kävin läpi esimieheni kanssa, mitä opintoja minun kannattaisi käydä Timalissa. Sen jälkeen kävin Susannan kanssa läpi suunnitelmani ja peilasimme vielä työkokemustani, osaamistani ja lähipäivävalintojani tutkinnon vaatimuksiin. Saimme “lukujärjestykseni” koottua. “Lukujärjestys” lainausmerkeissä, koska monimuoto-opinnoissa työnohessa en osaa ajatella koulupäiviäni koulumaisesti muutenkaan. Pääpaino opinnoissani oli graafisissa ohjelmissa (Adobe Photoshop, Illustrator ja InDesign) sekä internetmarkkinoinnissa.  

markkinointiassistentti timali, Adobe Indesign, illustrator

Koulutuksessa saadut opit pääsivät heti käyttöön. Osana tutkintosuorituksiaan Päivi laati Adobe Indesignilla Rannikkovälittäjälehden.

Koulupäivät olivat kyllä tosi kivoja ja antoisia. Meillä oli koossa oikein kiva ja motivoitunut ryhmä. Opiskelu yli 20 vuoden tauon jälkeen oli mukavaa vaihtelua, ja tuli opittua paljon uutta. Hyödyllisimpänä pidin markkinointiosaamiseni ajantasaistamista ja uusia näkemyksiä sosiaalisen median merkityksestä ja käytöstä, sekä konkreettista taitojen karttumista Adoben ohjelmien päivillä.

Työn ja koulutuksen yhteensovittaminen oli välillä haastavaa, mutta hyvin kaikki lopuksi meni, kiitos hyvien työkavereiden! Suurin osa lähipäivistäni vielä osui sopivasti työpaikalla vuoden hiljaisimpaan aikaan, joulu-tammikuuhun. Ennen koulutukseen lähtöä mietin myös mistä löydän ajan arjesta, mutta lasten ollessa jo aika isoja (16, 14 ja 8v) ajattelin, että nyt on minun vuoroni. Kuopuksen mielestä oli hauskaa, kun äitikin lähti välillä aamuisin kouluun. Loppujen lopuksi opintojen järjestäminen on myös organisointikysymys. Ja kun haluaa kehittyä, on motivaatiota mennä eteenpäin ja tehdä hyödylliset etätehtävätkin.

markkinointiassistentti,  indesign photoshop, illustrator

Oman käden jälkiä

Näyttötutkinnon suorittamiseen meni aikaa noin kaksi kuukautta. Työpaikalla suhtauduttiin tutkinnon suorittamiseen myönteisesti ja tutkintosuorituksia oli aika helppo suunnitella työhön liittyen. Asiassa auttoi pitkä työkokemukseni ja Timalista saatu ohjaus ja neuvonta. Niina Salama ja Susanna Saarinen auttoivat tutkintosuoritusten suunnittelussa ja sain konkreettisia esimerkkejä tutkintosuorituksiin.  Projektityöskentelytunnit opintojeni lopussa olivat todella hyödyllisiä työtäni ja tutkintosuorituksia ajatellen. 

Kokemukseni tästä opiskeluvuodesta työn ohella on positiivinen. Opin uutta ja päivitin osaamistani monessa asiassa. Voin kyllä suositella aikuiskoulutusta kaikille, se kannatti. Toi varmuutta ja antoi paljon!

Päivin ajatukset kuulostavat kovin tutuilta… Kaikki aikuisena opiskelemaan lähtevät miettivät, miten opinnot saa sovitettua elämäntilanteeseen. Jokaiselle tehdään henkilökohtainen opintosuunnitelma ja mietitään yhdessä, miten tutkinnon voisi työpaikalla tai työssäoppimispaikalla suorittaa, ja toisista työnohessa opiskelevista tulee tärkeä tukiverkosto.

Muuten, syksyn koulutuksiin on haku käynnissä nyt. Useita tutkintoja voit opiskella joko kokopäiväisesti tai monimuotoisesti työn ohessa. Kysy koulutuksista lisää suoraan kouluttajilta – löydät yhteystiedot nettisivuiltamme koulutuksittain.