FoodLaboratoryn logo.

Ammatillisen osaamisensa päivittämistä voi tarvita monessa eri tilanteessa: kun tekee työtä ilman tutkintoa, kun jää työttömäksi ja haluaa vahvistaa mahdollisuuksiaan työmarkkinoilla, kun haluaa vaihtaa kokonaan alaa… Joskus tärkeää on jonkun erityisen osaamisen hankkiminen tai olemassa olevan osaamisen syventäminen niissä työtehtävissä, joita jo tekee. Silloin on mahdollista suorittaa ainoastaan yksi tutkinnon osa tai jopa tutkinnon osan osa-alue koko tutkinnon sijaan.

Näin on Rasekon kehittämiskeskus FoodLaboratoryssa tänä vuonna tehnyt moni elintarvike- tai ravintola-alalla työskentelevä, joka on osallistunut erilaisille päivän-kahden intensiivikursseille osana elintarvikejalostuksen ammattitutkintokoulutusta. Alansa arvostettujen ammattilaisten opastamina on tehty käsityönä jäätelöä, paneuduttu säilöntämenetelmiin, opeteltu käyttämään ötököitä ruokana, valmistettu olutta, kylmäpuristettu mehua, kerätty ja jalostettu villiyrttejä kulinaarisiin tarkoituksiin, hapatettu ja valmistettu juustoja.

Viime viikolla FoodLaboratoryssä tutustuttiin juurileivonnan saloihin. Kurssilla oli mukana 25 innokasta leipojaa, joista osa opiskelee koko elintarvikejalostuksen ammattitutkintoon ja osa oli erityisesti vain juurileivonnasta kiinnostuneita. Opastajina kurssilla toimivat juurileipiin erikoistuneen Leipomo Grynin leipurimestarit Maija Salo ja Janne Juusola. Ja kyllä näytti ja tuoksui taas Rasekon FoodLaboratoryn keittiössä erinomaiselta!

Tutkinnon osan tai osa-alueen opiskeleminen on kätevä keino päivittää tai syventää omaa osaamistaan. Sitä kautta tutkintokoulutus tulee tutuksi ja monelle syntyykin halu opiskella lisää ja suorittaa koko tutkinto!

Elintarvikejalostuksen ammattitutkintokoulutus Rasekossa päivittyy vuoden alussa. Tarjonta laajenee, kun kaikki osaamisalat tulevat mahdollisiksi (elintarvikeala, liha-ala, meijeriala ja alkoholijuomien valmistuksen osaamisala). Kouluttaja Tomi Aho on parhaillaan rustaamassa uutta sisältöä ja aikatauluja koulutukselle. Jos kiinnostuit, kysy lisää Tomilta: tomi.aho@raseko.fi, puh. 044 705 7461 ja hakeudu mukaan!