Laitteet, välineet ja ohjelmistot

Tarjoamme opiskelusi tueksi ajanmukaiset tilat, laitteet, välineet ja ohjelmistot. Tietotekniikan tarkoituksena on tukea opiskeluasi helpottamalla viestintää ja parantamalla tiedon saatavuutta. Saat käyttöösi henkilökohtaisen käyttäjätunnuksen ja salasanan, joka antaa sinulle pääsyn kaikkiin opiskeluun liittyviin palveluihin. Office 365 -ohjelmistopakettia voit käyttää sekä koulussa että kotona. Noudata kaikessa toiminnassasi tietoturvallista ajattelutapaa!

Käyttäjätunnus

Saat joko hyväksymiskirjeessä tai vastuuopettajaltasi ohjeet siihen, miten otat itse käyttöön henkilökohtaisen käyttäjätunnuksesi opintojesi ajaksi. Tunnus on sama kuin opiskelijanumerosi ja salasana on aluksi syntymäaikasi muodossa pp.kk.vvvv
Tunnuksellasi kirjaudut aina:
• oppilaitoksen tietokoneille
• Wilmaan
• Office 365:een
• itslearning-oppimisalustaan
• monitoimikoneille

Sähköposti osoitteesi opiskelun aikana on opiskelijanumero@edu.raseko.fi.

Tunnukset ja sähköpostiosoite lakkaavat olemasta voimassa heti valmistumisesta seuraavana päivänä.

Ongelmissa käänny opintotoimistojen tai Helpdeskin puoleen: helpdesk@raseko.fi

Wilma

Wilma on oppilaitoksen opiskelijahallinto-ohjelman www-liittymä. Opettele käyttämään sujuvasti Wilmaa jo heti opintojen alussa. Käy siellä viikoittain tarkistamassa tietojasi ja opintojesi etenemistä sekä virallisia tärkeitä tiedotteita. Vastuuopettajasi auttaa sinua Wilman käytön kanssa.

Opiskelijana näet Wilmasta lukujärjestyksesi ja luokkatilat ja voit seurata opintosuorituksiasi sekä viestiä opettajien kanssa. Luokkatilat on merkitty työjärjestykseen lyhenteillä: PK – Purokatu, JK – Juhaninkuja, EK3 – Eeronkuja 3, OT – Opintie (Naantali), KT – Kuivelantie (Mynämäki). Kirjainlyhenteen jälkeen tulevan numerosarjan ensimmäinen luku kertoo missä kerroksessa luokka sijaitsee ao. rakennuksessa (esim. tietokoneluokka Eeronkuja 3:n C-rakennuksen toisessa kerroksessa = EK3-C238).

Wilmaan merkitään myös läsnä-/poissaolot sekä opintojen arvioinnit Opinnot-välilehdelle, näytöt, koulutus- ja oppisopimukset ja ohjauskeskustelut. Opinto-ohjaajat auttavat sinua tarvittaessa.

Wilmaan pääset kirjautumaan Rasekon nettisivujen kautta tai suoraan tästä (avautuu toisessa välilehdessä Rasekon Wilma-järjestelmän koulutushakuun).

Voit myös ladata puhelimeesi Wilma-sovelluksen. Ohjeet siihen saat valmistajan sivuilta (linkki avautuu uuteen välilehtiin Visman sivustolle).

Alaikäisen opiskelijoiden huoltajille toimitetaan tunnukset Wilmaan siihen sähköpostiin, jonka huoltaja on koululle ilmoittanut.

Kirjautuminen Wilmaan ja salasanan vaihto

Aloittavat opiskelijat:
Opiskelijan tunnus pitää rekisteröidä ennen käyttöä (linkki avautuu uuteen välilehteen Microsoftin kirjautumissivulle).
Opiskelija ei voi nollata salasanaansa Wilman etusivulla olevalla “Unohditko salasanasi?”-toiminnolla. Salasanan vaihto tehdään Microsoftin sivulla (linkki avautuu uuteen välilehteen Microsoftin sivulle).

Huoltajan tunnus:
Unohtuneen huoltajan tunnuksen voi tilata Wilman etusivulla olevan “Unohditko salasanasi? -toiminnon avulla.
Mikäli et muista käyttäjätunnusta tai salasanaasi, ota yhteys oppilaitokseen.

Oma opintopolku

Valtakunnallinen Koski-järjestelmä kerää yhteen tiedot kunkin oppijan koulutuksesta yksittäisestä opintosuorituksesta suoritettuun tutkintoon asti. Voit seurata niitä Oman opintopolun kautta. Myös jotkut viranomaiset, esimerkiksi Kela, seuraavat opintojesi kertymistä järjestelmän kautta. Opintojen eteneminen saattaa vaikuttaa opintososiaalisiin etuihisi.
Rasekossa opiskelijoiden Wilmaan kerätyt tarvittavat tiedot siirtyvät järjestelmään reaaliajassa. Lisätietoa Omasta opintopolusta (linkki avautuu uuteen välilehteen Opintopolun sivustolle).

itslearning

itslearning on sähköinen oppimisympäristö, josta löydät osan opiskelumateriaaleista, etätehtävät ja etäkurssit, keskustelupalstat sekä muun mahdollisen lisä-/oheismateriaalin ja linkit. Voit kirjautua itslearningiin Rasekon nettisivujen kautta tai itslearningin sivulta (linkki avautuu uuteen välilehteen itslearningin sivustolle).

itslearningiin kirjaudutaan Rasekon opiskelijan sähköpostilla, joka on sinun opiskelijanumero@edu.raseko.fi (esim. 25067@edu.raseko.fi.)

Office 365

Opiskelijoilla on käytössään Office 365 -sovellukset (esimerkiksi Word, Excel, Powerpoint, Outlook ja Teams) ja niihin on pääsy itslearningin tai Wilman kautta.

Rasekon toimipisteissä on monitoimilaitteita, joilla voit tulostaa, kopioida ja skannata ja joita käytät omalla opiskelijatunnuksellasi. Taukotiloissa ja käytävillä on opiskelijoiden käyttöön tarkoitettuja koneita. Tietokoneluokissa ollaan aina opettajan valvonnassa.