Voisinko vielä vaihtaa ammattia? Olisiko nyt hetkeni hankkia pätevyys hoitotyöhön?

Nämä ovat kysymyksiä, joita monet aikuiset miettivät elämän käännekohdissa. Herää ajatus toisenlaisesta työstä, tai nousee pintaan muisto nuoruuden haaveammatista. Elämä vie, ja aiemmat valinnat eivät välttämättä kannakaan enää. Tänä päivänä on hyvä nähdä myös rikkautena se, että harva tulee tekemään vain yhtä uraa yhdessä ammatissa. Uudelleenkouluttautuminen on aina myös mahdollisuus, niin unelma-ammattiin, itsensä toteuttamiseen kuin uusiin ympyröihinkin.

lähihoitaja raseko

Hoitoalalla työskentelevät sanovat suurimmaksi motivaatiotekijäkseen sen, että haluavat työskennellä ihmisten parissa. He kokevat työnsä merkitykselliseksi ja pitävät monipuolisesta ja haastavasta työstä. Hoitoala vetää myös siksi, että työllisyysnäkymät ovat hyvät.

Rasekossa on voinut opiskella lähihoitajaksi kauan, ja nyt Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto on mahdollista opiskella myös näyttötutkintomuotoisena. Se tarkoittaa, että tutkinto suoritetaan näyttämällä oma osaaminen omassa työpaikassa, oppisopimuspaikassa tai työssäoppimispaikassa oikeissa työtehtävissä. Koulutus on päätoimista päiväopiskelua, ja työssäoppiminen nivotaan koulutukseen henkilökohtaisen opiskeluohjelman mukaan.

lähihoitaja, lastenhoito, opiskelu aikuiskoulutus, hoitoala aikuisopinnot

Entä erikoistuminen? Toista kiinnostaa työ lasten parissa, toinen kokee vahvuuksikseen ikääntyneiden kanssa toimimisen ja joku muu haluaa sukeltaa mielen sopukoihin. Lähihoitajan tutkinnossa voit erikoistua johonkin seuraavista osaamisaloista:

Lasten ja nuorten hoito ja kasvatus

Mielenterveys ja päihdetyö

Sairaanhoito ja huolenpito

Vanhustyö

Tammikuussa 2017 alkavaa koulutusta koskien tarjoamme opiskelijoiden osaamisalavalintojen jälkeen kaksi suosituinta osaamisalaa vaihtoehdoiksi. Koulutus kestää lähtökohtaisesti 2 vuotta, mutta jokaiselle laaditaan henkilökohtainen opiskeluohjelma, jossa huomioidaan aikaisempi alan koulutus ja työkokemus. Oletko työskennellyt alalla jo pitkään? Käy juttelemassa opinto-ohjaajan ja kouluttajan kanssa tutkinnon suorittamisen aikataulusta. Näyttötutkintojen ydinajatuksena on se, että tutkintoa voi alkaa suorittamaan sitten, kun osaamista on tutkinnon perusteiden mukaan riittävästi.

vanhustenhoito lähihoitaja, uusi ammatti aikuisena

Kuka sitten voi hakea? Lähihoitajaksi hakeutuvilta edellytetään suoritettua peruskoulun tai lukion oppimäärää ja alalla työskentelyn edellyttämää terveydentilaa ja toimintakykyä. Lisäksi huomioidaan soveltuvuuskokeen tulokset. Soveltuvuuskokeesta, kuten myös lähihoitajan opinnoista voit lukea lisää sivuiltamme.

Koulutus alkaa tammikuussa 2017, ja haku suuren kiinnostuksen herättäneeseen koulutukseen on käynnissä 30.9. asti. Voit hakea koulutukseen tästä. Lähihoitajaksi voi opiskella myös oppisopimuksella, eli oman työn ohessa. Oppisopimuksen voi solmia myös nykyiseen työsuhteeseen, ja se on sekä opiskelijalle että työnantajalle maksutonta.

Jos sinulla herää kysymyksiä lähihoitajaksi opiskelusta, niin ota yhteyttä opinto-ohjaajaan:

Taru Laaksonen

puh. 044 705 7451

taru.laaksonen(at)raseko.fi