Siirry sisältöön

Tietoa koulutuksesta

Tutkinto:

Tekstiili- ja muotialan ammattitutkinto

Kenelle:

Edellytyksenä ammattitutkinnon suorittamiselle ja koulutukseen osallistumiselle on vaatetusalan perusteiden osaaminen, joka on hankittu joko koulutuksessa tai työssä.

Kuvaus:

Pakolliset tutkinnon osat, 60 osp
– Tuotteistaminen ja markkinointiviestintä tekstiili- ja muotialalla, 15 osp
– Mittatilaustuotteen valmistaminen, 45 osp

Valinnaiset tutkinnon osat, 90 osp
– Digitaalisuuden soveltaminen tekstiili- ja muotialalla, 45 osp
– Kaavoitus ja muotoilu, 45 osp
– Ohjaustoiminnan suunnittelu ja toteuttaminen tekstiili- ja muotialalla, paikallisesti tarjottava tutkinnon osa
– Päähineiden ja muiden asusteiden suunnittelu sekä valmistaminen, 45 osp
– Yritystoiminnan suunnittelu ja käynnistäminen, 45 osp

– Tutkinnon osa toisesta ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta 0-45 osp
– Korkeakouluopintoja, ammatillista osaamista tukevia 0-45 osp

– Henkilökohtaistetusti, jos sinulla on aikaisempaa osaamista tai esim. opiskelet oppisopimuksella, voit suorittaa myös muita valinnaisia tutkinnon osia.

Alalle on pääsy- ja soveltuvuuskoe. Opintojen laajuus, sisältö ja kesto määräytyvät sinulle tehtävän henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan (henkilökohtaistaminen), lähtötasosi huomioiden. Voit myös suorittaa koko tutkinnon sijasta pelkästään tutkinnon osia.

Mikäli sinulla on jo tutkintoon tarvittava ammattitaito, voit suorittaa tutkinnon myös suoraan, ilman koulutusta.

Toteutus:

Monimuoto-opinnot

Toimipiste:

Raision Purokadun toimipiste

Kustannukset opiskelijalle:

Koulutus on maksutonta oppisopimuksella. Oppisopimusta varten sinulla täytyy olla alan työpaikka. Omaehtoisen tutkintokoulutuksen hinta on 450 € (voidaan laskuttaa kolmessa erässä) tai 200 € / tutkinnon osa.

Kansainvälisyys Rasekossa

Tarjoamme sinulle monipuoliset mahdollisuudet kartuttaa kansainvälistä osaamistasi ja kokemustasi opintojen aikana. Voit lähteä työelämäjaksolle useaan eri maahan. Rasekolla on tällä hetkellä yhteistyökumppaneita alasta riippuen useassa Euroopan maassa (mm. Espanjassa, Saksassa, Hollannissa, Islannissa ja Portugalissa) sekä Kiinassa ja Thaimaassa. Ulkomaanjakso parantaa ammattitaitoasi sekä lisää kielitaitoa ja vieraiden kulttuurien tuntemustasi.

Myös erilaiset projektit ja toiminnan kehittäminen verkostoitumalla kansainvälisesti ovat osa jokapäiväistä toimintaamme. Voit esimerkiksi hankkia osaamista työskentelemällä kansainvälisessä yrityksessä kotimaassa tai toimia tänne tulevien ulkomaisten opiskelijoiden tuutorina. Lue lisätietoja kansainvälistymismahdollisuuksista.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillisen perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Tämä tarkoittaa, että tutkinnon suoritettuasi voit hakea opiskelemaan korkeakouluun. Osaamistasi voit kasvattaa tai syventää myös esimerkiksi suorittamalla yksittäisiä tutkinnon osia tai muita lyhyempiä täydennyskoulutuksia.

Suoraan tutkintoon

Mikäli sinulla on jo tutkintoon tarvittava ammattitaito, voit suorittaa tutkinnon myös suoraan, ilman koulutusta.

Kysy lisää

Anu Saarinen
puh. 044 783 7278
anu.saarinen@raseko.fi