Siirry sisältöön

Tietoa koulutuksesta

Tutkinto:

Autoalan perustutkinto

Aloitus:

Yhteishaun kautta hakevat: elokuu 2022. Ns. välivuosiopinnot ylioppilaille: katso kohta Välisuosiopinnot - autoala.

Kenelle:

Autojen ja muiden moottoriajoneuvojen kanssa toimimisesta kiinnostuneet. Opintoihin otetaan pääasiassa yhteishaun kautta. Vapaina olevien paikkojen puitteissa voidaan ottaa myös esimerkiksi lukion käyneitä ns. välivuosiopintoihin. Kysy tästä lisää kehittämispäälliköltä!

Kuvaus:

Tutkinnon kokonaislaajuus on 180 osaamispistettä:
• Ammatilliset tutkinnon osat 145 osp
• Yhteiset tutkinnon osat 35 osp

Perusopinnoissa opiskelet auton järjestelmien toimintaa, asiakaspalvelua, sähkötekniikkaa, huoltotöitä sekä alan säädöksiä. Tämän perustan päälle pääset syventämään osaamista auton tai moottoripyörän huoltamisen ja korjaamisen taidoissa. Opiskelu on hyvin käytännönläheistä, ja suurin osa osaamisesta hankitaan tekemällä asiakastöitä opiston omassa korjaamosalissa.

Opinnot sisältävät runsaasti osaamisen hankkimista koulutus- tai oppisopimuksilla työpaikoilla. Tästä osan voit halutessasi suorittaa ulkomailla.

Opintojen aikana suoritat myös hätäensiapu- ja tulityökorttikoulutukset.

Mikäli sinulla on jo tutkintoon tarvittava ammattitaito, voit suorittaa tutkinnon myös suoraan, ilman koulutusta.

Toteutus:

Kokopäivätoiminen päiväopiskelu.

Toimipiste:

Raision Eeronkuja 3:n toimipiste

Kustannukset opiskelijalle:

Ammatillinen perustutkintokoulutus on maksutonta.

Kansainvälisyys Rasekossa

Tarjoamme sinulle monipuoliset mahdollisuudet kartuttaa kansainvälistä osaamistasi ja kokemustasi opintojen aikana. Voit lähteä työelämäjaksolle useaan eri maahan. Rasekolla on tällä hetkellä yhteistyökumppaneita alasta riippuen useassa Euroopan maassa (mm. Espanjassa, Saksassa, Hollannissa, Islannissa ja Portugalissa) sekä Kiinassa ja Thaimaassa. Ulkomaanjakso parantaa ammattitaitoasi sekä lisää kielitaitoa ja vieraiden kulttuurien tuntemustasi.

Myös erilaiset projektit ja toiminnan kehittäminen verkostoitumalla kansainvälisesti ovat osa jokapäiväistä toimintaamme. Voit esimerkiksi hankkia osaamista työskentelemällä kansainvälisessä yrityksessä kotimaassa tai toimia tänne tulevien ulkomaisten opiskelijoiden tuutorina. Lue lisätietoja kansainvälistymismahdollisuuksista.

Kaksoistutkinto

Kaksoistutkintoon opiskellessasi suoritat yhtäaikaisesti sekä ammatillisen perustutkinnon että ylioppilastutkinnon. Lukio-opinnot suoritetaan Raision lukiossa iltapäivisin erillisen lukujärjestyksen mukaisesti. Lue lisätietoja kaksoistutkintoon opiskelemisesta.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillisen perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Tämä tarkoittaa, että tutkinnon suoritettuasi voit hakea opiskelemaan korkeakouluun. Osaamistasi voit kasvattaa tai syventää myös esimerkiksi suorittamalla yksittäisiä tutkinnon osia tai muita lyhyempiä täydennyskoulutuksia.

Suoraan tutkintoon

Mikäli sinulla on jo tutkintoon tarvittava ammattitaito, voit suorittaa tutkinnon myös suoraan, ilman koulutusta.

Kysy lisää

Kehittämispäällikkö
Marko Sarén
marko.saren@raseko.fi
puh. 044 705 7445

Kaksi ajoneuvoasentajaopiskelijaa tutkimassa kuorma-autoa.
Ajoneuvoasentajaopiskelija mittaamassa auton renkaita.