Kaksoistutkinto

Mietitkö valintaa ammatillisen perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon välillä? Kaksoistutkinto voi silloin olla oikea vaihtoehto sinulle! Kaksoistutkinnon voi suorittaa Rasekossa kaikissa ammatillisen peruskoulutuksen opinnoissa. Lisätietoa kaksoistutkinnon suorittamisesta ja lukujärjestykset saat Raision lukion internetsivuilta (linkki avautuu uuteen välilehteen Raision lukion sivustolle).

Kaksoistutkintolaiset.

Mikä?

Kaksoistutkinto tarkoittaa sitä, että suoritat ammatillisen tutkinnon ja sen ohella myös ylioppilastutkinnon. Ylioppilastutkinto ja siihen valmentavat kurssit suoritetaan Raision lukiossa.

Miksi?

Kaksoistutkinnon tavoitteena on jatko-opiskeluvalmiuksien vahvistaminen. Siitä on hyötyä korkeakoulujen valintakokeissa ja se antaa sinulle paremmat valmiudet jatkaa opintoja ammatillisen tutkinnon jälkeen ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.

Edellytykset

Tärkeintä on oma halusi ja motivaatiosi. Opiskelu lukiossa ammatillisten opintojen ohella vaatii sitoutumista ja opiskeluvalmiuksia. Suosittelemme sinulle kaksoistutkintoa, jos peruskoulun päättötodistuksesi keskiarvo lukuaineissa on vähintään 7,5 (ehdoton alaraja aloittamiselle on 7,0).

Kaksoistutkinnon rakenne

Ylioppilastutkintoon kuuluu vähintään neljä koetta (äidinkieli + kolme muuta). Rasekon ja Raision lukion tarjoamassa mallissa äidinkieli ja englanti ovat kaikille pakollisia oppiaineita. Kaksi muuta pakollista ainetta valitaan ryhmästä: ruotsi, matematiikka, reaaliaine (terveystieto, yhteiskuntaoppi tai fysiikka). Näin valitut oppiaineet muodostavat pakolliset neljä opiskeltavaa ja kirjoitettavaa ainetta. Jatko-opintoja ajatellen suositellaan viiden kokeen suorittamista. Viidennen oppiaineen voit valita edellä mainittujen joukosta (ruotsi, matematiikka, reaaliaine).

Opetusjärjestelyt

Oppitunnit pidetään Raision lukiossa pääosin klo 14 – 16. Lukiossa suoritetut opinnot on suunniteltu osaksi ammatillista peruskoulutusta.

Kaikilla kaksoistutkintoa suorittavilla tulee olla käytössään oma kannettava tietokone lukio-opintoja varten.

Lisätietoa kaksoistutkinnon suorittamisesta saat Raision lukion sivulta (linkki avautuu uuteen välilehteen Raision lukion verkkosivulle).

Kaksoistutkinto-opiskelun yhteyshenkilöt

Raision lukio:
Miika Urpanen, vastaava opettaja, miika.urpanen@raisio.fi, p. 050 339 1930

Raseko:
Eeva-Mari Kallio, opinto-ohjaaja, eeva-mari.kallio@raseko.fi, p. 044 705 7616
Niina Salama, opinto-ohjaaja, niina.salama@raseko.fi, puh. 044 705 7443
Salla Riihimäki, opinto-ohjaaja, salla.riihimaki@raseko.fi, p. 044 705 7647
Outi Penkkala, opinto-ohjaaja, outi.penkkala@raseko.fi, p. 044 705 7640
Riikka Posti, opinto-ohjaaja, riikka.posti@raseko.fi, puh. 040 570 7297

Kaksoistutkintolaisten kokemuksia:

”Raskasta, mutta antaa parhaat valmiudet jatko-opintoihin.”
”Hyvin järjestetty, oppitunnit lukiolla aina samaan aikaan.”