Opintojen aloitusajankohdat ja -paikat

1.7.2021

Opintojen tarkat aloitusajankohdat ja -paikat voit tarkistaa www-sivujen tapahtumaluettelosta. Jos olet saanut valintakirjeessä tai suoraan vastuuopettajalta jonkin muun ohjeistuksen, noudata sitä.


Tervetuloa Rasekoon: yhteishaussa 2021 hyväksytyt

17.6.2021

Yhteishaun tulokset ovat valmistuneet. Tutustu listaan hyväksytyistä. Opiskelupaikka tulee ottaa vastaan ohjeiden mukaisesti 1.7.2021 mennessä. Toimita todistuskopiot ja kaksoistutkinnon ilmoittautumislomake oppilaitokseen postitse tai turvapostin välityksellä. Pääset turvapostiin tästä, linkki.

Jos jäit ilman haluamaasi opiskelupaikkaa, tutustu jatkuvan haun tarjontaan. Muistathan myös, että voit hakeutua ammatilliseen koulutuksen valmentavaan koulutukseen Valmaan jatkuvan haun kautta.


 

Rasekon ja alueen lukioiden hakuopas 2021 (avautuu uuteen välilehteen)

Tiedote: Oppivelvollisuusiän nousu ja opintojen maksuttomuus Rasekossa

Tiedote: Korona-tilanteesta johtuen yhteishakua jatketaan 7.4.2021 klo 15 asti


Rasekolla on 402 opiskelupaikkaa yhteishaussa 2021

Rasekolla on kevään 2021 ammatillisen koulutuksen ja lukioiden yhteisessä yhteishaussa tarjolla 402 opiskelupaikkaa eri aloilla. Ne, jotka empivät ammatillisen peruskoulutuksen ja lukion välillä, voivat valita kaksoistutkinnon eli suorittaa ammatillisen tutkinnon lisäksi ylioppilastutkinnon saman aikaisesti. Kaksoistutkinnon tavoitteena on jatko-opiskeluvalmiuksien vahvistaminen.

Rasekon vahvuutena on monipuolisten yksilöllisten opintopolkujen lisäksi vahvat kansainvälistymismahdollisuudet. Koulutuskuntayhtymällä on kymmeniä yhteistyökumppaneita ympäri Europpaa ja Aasiaa ja se kuuluu moneen yhteistyöverkostoon. Rasekolle on myönnetty kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön organisaatio CIMO:n Ammatillisen koulutuksen liikkuvuusperuskirja Erasmus+ VET Mobility Charte, jonka turvin käytännössä jokaiselle halukkaalle opiskelijalle pystytään tarjoamaan kansainvälistä toimintaa. Myös kilpailutoiminta ammattitaidon suomenmestaruuskilpailussa Taitajassa on Rasekossa vahvaa. Tarjoamme myös monia moderneja oppimisympäristöjä opiskelijoillemme, mm. Fab Labin, Food Laboratoryn, LastenAmiksen ja IT-Helpin.

Aloituspaikkoja on kevään 2021 yhteishaussa tarjolla 402:

Rasekon ammattiopisto, Purokadun toimipiste
– Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi: 72 paikkaa. Koulutuksen esittelylinkki.

Rasekon ammattiopisto, Juhaninkujan toimipiste
– Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja: 72 paikkaa. Koulutuksen esittelylinkki.

Rasekon ammattiopisto, Eeronkujan toimipiste
– Autoalan perustutkinto, ajoneuvoasentaja: 38 paikkaa. Koulutuksen esittelylinkki. 
– Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, lisätietolinkit: koneautomaatioasentaja, koneistaja, levyseppähitsaaja (38 paikkaa)
– Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto, kiinteistönhoitaja (8 paikkaa) / toimitilahuoltaja: (16 paikkaa)
Logistiikan perustutkinto, varastonhoitaja: 8 paikkaa. Koulutuksen esittelylinkki.
– Rakennusalan perustutkinto, talonrakentaja: 38 paikkaa. Koulutuksen esittelylinkki.
– Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki tai tarjoilija. (44 paikkaa)
– Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto, automaatioasentaja: 38 paikkaa. Koulutuksen esittelylinkki.
– Teknisen suunnittelun perustutkinto, suunnitteluassistentti: 12 paikkaa. Koulutuksen esittelylinkki.
– Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto, ohjelmistokehittäjä, IT-tukihenkilö. (18 paikkaa)
– Ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus Valma. (55 paikkaa) (erillinen valtakunnallinen haku samaan aikaan kuin yhteishaku ammatilliseen ja lukiokoulutukseen).

Jatkuvan haun kautta voit hakeutua opiskelemaan niitä aloja, jotka eivät ole tällä kertaa mukana yhteishaussa:

– Lisätietoa taideteollisuusalan perustutkinnosta
– Lisätietoa tekstiili- ja muotialan perustutkinnosta
– Lisätietoa elintarvikealan perustutkinnosta
– Lisätietoa hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnosta
– Lisätietoa matkailualan perustutkinnosta

Yhteishaun 2021 aikataulu

– Hakuaika 23.2. – 7.4.2021.
– Nettihakemuksen on oltava tallennettuna viimeistään 7.4.2021 kello 15.00.
– Tulokset ilmoitetaan hakijoille aikaisintaan 17.6.2021.
– Paikka on otettava vastaan viimeistään 1.7.2021.
– Varasijat ovat voimassa 20.8.2021 asti.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on päättänyt jatkaa perusopetuksen jälkeisten koulutusten hakuja koronavirustilanteesta johtuen 7.4.2021 klo 15 asti.


Kaksoistutkinto-opinnot hyvin järjestetty yhteistyössä Raision lukion kanssa

Kaksoistutkinnon tulevaisuus on puhuttanut, sillä ylioppilastutkinnon uudistus nostaa kirjoitettavien aineiden määrän nykyisestä neljästä viiteen. Näihin viiteen kokeeseen kuuluu äidinkielen ja kirjallisuuden koe sekä loput kokeet ryhmästä, johon kuuluvat matematiikka, toinen kotimainen kieli, vieraat kielet ja reaaliaineet. Muutoksen pelätään nostavan kaksoistutkintoa opiskelevien työmäärän liian suureksi.

Rasekon kaksoistutkintomallissa uudistus on otettu jo hyvissä ajoin suunnittelussa huomioon. Pystymme järjestämään opinnot niin, että myös viidennen aineen suorittaminen on mahdollista. Kaksoistutkinto-opiskelu tällä mallilla ei myöskään pidennä opintoja eikä ole este esimerkiksi ulkomaisille harjoittelujaksoille.


Jatkuva haku pyörii joustavasti

Yhteishaussa voivat hakea perusopetuksesta tai vastaavasta valmistuvat nuoret sekä muut, joilla ei ole vielä peruskoulun jälkeistä tutkintoa.

Aikuiset, ylioppilaat sekä yhteishaussa ilman paikkaa jäävät nuoret voivat hakea ammatilliseen koulutukseen jatkuvalla haulla suoraan oppilaitokseen ympäri vuoden. Edellä mainittujen koulutusten lisäksi valittavana on muitakin perustutkintokoulutuksia, mm. taideteollisuusalan perustutkinnon (artesaani) puusepän ja metallisepän osaamisalat, matkailualan perustutkinto sekä puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto (kiinteistönhoitaja, toimitilahuoltaja tai kodinhuoltaja).

Purokatu 1:

Tekstiili- ja muotialan perustutkinto, mittatilausompelija ja muotiassistentti
Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, kampaaja, kosmetiikkaneuvoja tai parturi (toistaiseksi vain oppisopimuksella)

Juhaninkuja 1:

Tekstiili- ja muotialan perustutkinto, designtekstiilien valmistaja
Elintarvikealan perustutkinto, leipuri-kondiittori, lihatuotteiden valmistaja, elintarvikkeiden valmistaja, meijeristi

Eeronkuja 3 – 4:

Taideteollisuusalan perustutkinto, artesaani (metallisepän osaamisala, restauroinnin osaamisala, digitaalinen valmistus)
Matkailualan perustutkinto, matkailupalvelujen tuottaja, matka-asiantuntija tai vastaanottovirkailija)

Kuivelantie 20, Mynämäki:

Taideteollisuusalan perustutkinto, artesaani (puusepän osaamisala ja muinaistekniikka)

 


Keväällä järjestettävässä valtakunnallisessa yhteishaussa ammatilliseen koulutukseen ja lukiokoulutukseen hakevat peruskoulun päättäneet. Yhteishaku tapahtuu osoitteessa www.opintopolku.fi.

Valtakunnallisessa yhteishaussa käytetään yhteisiä opetus- ja kulttuuriministeriön asetuksella säädettyjä valintaperusteita. Voit hakea enintään viiteen koulutukseen, sekä lukioihin että ammatilliseen koulutukseen.

Yhteishaku on auki 23.2. – 7.4.2021. Yhteishaun tulokset ilmoitetaan kesäkuussa ja paikka on otettava vastaan Opetus- ja kulttuuriministeriön määräämän yhteishaun aikataulujen mukaisesti.