RASEKOLLA 370 OPISKELUPAIKKAA YHTEISHAUSSA 2020

Tutustu Rasekon ja alueen lukioiden yhteiseen hakuoppaaseen:

Hakuopas 2020

Raision seudun koulutuskuntayhtymä Rasekolla on kevään 2020 ammatillisen koulutuksen ja lukioiden yhteisessä yhteishaussa tarjolla 370 opiskelupaikkaa eri aloilla. Ne, jotka empivät ammatillisen peruskoulutuksen ja lukion välillä, voivat valita kaksoistutkinnono eli suorittaa ammatillisen tutkinnon lisäksi ylioppilastutkinnon saman aikaisesti. Kaksoistutkinnon tavoitteena on jatko-opiskeluvalmiuksien vahvistaminen.

Rasekon vahvuutena on monipuolisten yksilöllisten opintopolkujen lisäksi vahvat kansainvälistymismahdollisuudet. Koulutuskuntayhtymällä on kymmeniä yhteistyökumppaneita ympäri Europpaa ja Aasiaa ja se kuuluu moneen yhteistyöverkostoon. Rasekolle on myönnetty kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön organisaatio CIMO:n Ammatillisen koulutuksen liikkuvuusperuskirja Erasmus+ VET Mobility Charte, jonka turvin käytännössä jokaiselle halukkaalle opiskelijalle pystytään tarjoamaan kansainvälistä toimintaa. Myös kilpailutoiminta ammattitaidon suomenmestaruuskilpailussa Taitajassa on Rasekossa vahvaa. Tarjoamme myös monia moderneja oppimisympäristöjä opiskelijoillemme, mm. Fab Labin, Food Laboratoryn, LastenAmiksen ja IT-Helpin.

Aloituspaikkoja on kevään yhteishaussa tarjolla 370:

Rasekon ammattiopisto, Purokadun toimipiste
Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi: 72 paikkaa

Rasekon ammattiopisto, Juhaninkujan toimipiste
Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja: 48 paikkaa

Rasekon ammattiopisto, Eeronkujan toimipiste
Autoalan perustutkinto, ajoneuvoasentaja: 38 paikkaa
Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, koneautomaatioasentaja, koneistaja, levyseppähitsaaja: 38 paikkaa
Logistiikan perustutkinto, varastonhoitaja: 19 paikkaa
Rakennusalan perustutkinto, talonrakentaja: 38 paikkaa
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki tai tarjoilija: 44 paikkaa
Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto, automaatioasentaja: 19 paikkaa
Teknisen suunnittelun perustutkinto, suunnitteluassistentti: 18 paikkaa
Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto, ohjelmistokehittäjä, IT-tukihenkilö: 36 paikkaa

Yhteishaun 2020 aikataulu

– Hakuaika 18.2. – 10.3.2020.
– Nettihakemuksen on oltava tallennettuna viimeistään 10.3.2020 kello 15.00.
– Tulokset ilmoitetaan hakijoille aikaisintaan 11.6.2020.
– Paikka on otettava vastaan viimeistään 25.6.2020.
– Varasijat ovat voimassa 14.8.2020 asti.


Kaksoistutkinto-opinnot hyvin järjestetty yhteistyössä Raision lukion kanssa

Kaksoistutkinnon tulevaisuus on puhuttanut, sillä ylioppilastutkinnon uudistus nostaa kirjoitettavien aineiden määrän nykyisestä neljästä viiteen. Näihin viiteen kokeeseen kuuluu äidinkielen ja kirjallisuuden koe sekä loput kokeet ryhmästä, johon kuuluvat matematiikka, toinen kotimainen kieli, vieraat kielet ja reaaliaineet. Muutoksen pelätään nostavan kaksoistutkintoa opiskelevien työmäärän liian suureksi.

Rasekon kaksoistutkintomallissa uudistus on otettu jo hyvissä ajoin suunnittelussa huomioon. Pystymme järjestämään opinnot niin, että myös viidennen aineen suorittaminen on mahdollista. Kaksoistutkinto-opiskelu tällä mallilla ei myöskään pidennä opintoja eikä ole este esimerkiksi ulkomaisille harjoittelujaksoille.


Jatkuva haku pyörii joustavasti

Yhteishaussa voivat hakea perusopetuksesta tai vastaavasta valmistuvat nuoret sekä muut, joilla ei ole vielä peruskoulun jälkeistä tutkintoa.

Aikuiset, ylioppilaat sekä yhteishaussa ilman paikkaa jäävät nuoret voivat hakea ammatilliseen koulutukseen jatkuvalla haulla suoraan oppilaitokseen ympäri vuoden. Edellä mainittujen koulutusten lisäksi valittavana on muitakin perustutkintokoulutuksia, mm. taideteollisuusalan perustutkinnon (artesaani) puusepän ja metallisepän osaamisalat, matkailualan perustutkinto sekä puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto (kiinteistönhoitaja, toimitilahuoltaja tai kodinhuoltaja).

Purokatu 1:

Tekstiili- ja muotialan perustutkinto, mittatilausompelija ja muotiassistentti
Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, kampaaja, kosmetiikkaneuvoja tai parturi (toistaiseksi vain oppisopimuksella)

Juhaninkuja 1:

Tekstiili- ja muotialan perustutkinto, designtekstiilien valmistaja

Eeronkuja 3 – 4:

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto, kiinteistönhoitaja
Taideteollisuusalan perustutkinto, artesaani (metallisepän osaamisala ja restauroinnin osaamisala)

Kuivelantie 20, Mynämäki:

Taideteollisuusalan perustutkinto, artesaani (puusepän osaamisala ja muinaistekniikka)

Opintie 4, Naantali:

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto, toimitilahuoltaja tai kodinhuoltaja
Matkailualan perustutkinto, matkailupalvelujen tuottaja, matka-asiantuntija tai vastaanottovirkailija)


Keväällä järjestettävässä valtakunnallisessa yhteishaussa ammatilliseen koulutukseen ja lukiokoulutukseen hakevat peruskoulun päättäneet. Yhteishaku tapahtuu osoitteessa www.opintopolku.fi.

Valtakunnallisessa yhteishaussa käytetään yhteisiä opetus- ja kulttuuriministeriön asetuksella säädettyjä valintaperusteita. Voit hakea enintään viiteen koulutukseen, sekä lukioihin että ammatilliseen koulutukseen.

Yhteishaku on auki 18.2. – 10.3.2020. Yhteishaun tulokset ilmoitetaan kesäkuussa ja paikka on otettava vastaan Opetus- ja kulttuuriministeriön määräämän yhteishaun aikataulujen mukaisesti.


Haku perusopetuksen jälkeiseen valmentavaan koulutukseen (Valma): 55 paikkaa yhteishaussa

Yhteishaku ammatilliseen koulutukseen valmentavaan koulutukseen (Valma) on auki 21.5. – 23.7.2020. Voit hakea myös jatkuvalla haulla suoraan oppilaitokseen. Kysy vapaita paikkoja, puh. 044 705 7428, sähköposti: ohjaamo@raseko.fi