Kevään 2017 Yhteishaku

Tästä voit tarkistaa kevään 2017 yhteishaussa Rasekoon valitut. Huom! Listassa on niiden nimet, jotka ovat antaneet luvan nimensä julkaisuun.

  • Opintopolussa on auki vielä muutama lisähaku:
    – kokki ja tarjoilija (pk, 7 paikkaa)
    – matkailupalveluiden tuottaja (yo, 10 paikkaa)
    – kone- ja tuotantotekniikan ala (pk, 5 paikkaa)
  • Katso Opintopolussa voinna olevat lisähaut tästä ja omilla www-sivuillamme olevat erillishaut alta.

Erillishaussa voit hakea artesaanin (metalliseppä), kokin, tarjoilijan, merkonomin ja matkailupalveluiden tuottajan koulutuksiin. Hakulinkin löydät ko koulutuksen kohdalta, esim. Nuorten koulutukset -> Koulutusalat -> Kokki tai Nuorten koulutukset -> Koulutusalat -> Matkailupalveluiden tuottaja.


Rasekolla oli yhteishaussa 2017 haettavana seuraavat koulutukset:

ajoneuvoasentaja (pk) artesaani, metalli (pk, yo) artesaani, tekstiili (pk, yo)
artesaani, vaatetus (pk, yo) automaatioasentaja (pk) datanomi (pk)
kokki ja tarjoilija (pk) koneistaja (pk) asentaja (pk)
levyseppähitsaaja (pk) lähihoitaja (pk, yo) matkailupalvelujen tuottaja (yo)
merkonomi (pk, yo) suunnitteluassistentti (pk) talonrakentaja (pk)

Jos sinulla on jo joku ammatillinen tutkinto tai ylioppilastutkinto, et voi hakea yhteishaussa (paitsi ylioppilaana niihin koulutuksiin, joissa on yo-kiintiöt). Voit kuitenkin hakea näyttötutkintoon valmistaviin koulutuksiin (kts. lisää sivuiltamme ns. Aikuiskoulutus) ja monille aloille voit hakea myös ammatilliseen peruskoulutukseen erillishaun kautta.

Tällä hetkellä erillishaulla voi hakea kokin, tarjoilijan, teknisen suunnittelijan ja matkailupalveluiden tuottajan koulutuksiin. Hakulinkin löydät ko koulutuksen kohdalta, esim. Nuorten koulutukset -> Koulutusalat -> Kokki tai Nuorten koulutukset -> Koulutusalat -> Matkailupalveluiden tuottaja. Myös muita erillishakuja saattaa kevään aikana vielä avautua, seuraa sivujamme!


Yhteishaku ammatilliseen koulutukseen ja lukiokoulutukseen järjestetään osoitteessa www.opintopolku.fi. Lue Opintopolusta tarkat ohjeet yhteishaun tekemisestä.

Koneistaja_160x160

Koneistaja, kone- ja tuotantotekniikka.

Tekstiili_160x160

Tekstiiliala, artesaani.

Suunnitteluassistentti

Suunnitteluassistentti.

Automaatio_160x160

Sähkö- ja automaatioala.

 

 

Datanomit_160x160

Tieto- ja viestintätekniikka, datanomi.

Lahihoitajat_160x160

Lähihoitaja.

Ajoneuvoasentaja_160x160

Ajoneuvoasentaja.

Kokki_160x160

Kokki.

Kunnossapitoasentaja

Asentaja, kone- ja tuotantotekniikka.

Merkonomi

Merkonomi.

Seppa_160x160

Metalliseppä, artesaani.

Levyseppahitsaaja_160x160

Levyseppähitsaaja, kone- ja tuotantotekniikka.

Vaatetusalan artesaani

Vaatetusala, artesaani.

Talonrakentaja

Talonrakentaja.

Matkailupalvelujen tuottaja

Matkailupalvelujen tuottaja.

Kuka voi hakea yhteishaussa?
Ammatillisten perustutkintojen pohjakoulutusvaatimuksena on peruskoulun/perusopetuksen oppimäärän suorittaminen tai vastaavat opinnot ulkomailla. Jos olet suorittanut lukion oppimäärän tai ylioppilastutkinnon, hakeudut opiskelemaan ammatillisia perustutkintoja ylioppilaiden kiintiöpaikoilla (yhteishaussa omat yo-hakukohteet). Muista myös, että ylioppilaana voit hakea suorittamaan tutkintoa myös näyttötutkintomuotoisena. Tällöin haku tapahtuu Rasekon www-sivujen kautta. Ylioppilaat voivat siis hakea esimerkiksi käsi- ja taideteollisuusalalla myös muinaistekniikan tai puusepän opintoihin. Lue lisää linkeistä!

Kuka ei voi hakea yhteishaussa?
Jos olet jo suorittanut jonkin ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon, et voi hakea ammatilliseen koulutukseen yhteishaussa. Seuraa siinä tapauksessa sivujamme tai ota yhteyttä opoihimme, sillä tulossa on erillishakuja moneen koulutukseen. Tutustu myös aikuiskoulutuksen tarjoamiin vaihtoehtoihin tai oppisopimukseen!

Äläkä unohda, että monille aloille voit hakea myös ammatilliseen peruskoulutukseen erillishaun kautta. Tällä hetkellä erillishaulla voi hakea artesaanin (vaatetus ja metalliseppä), kokin, tarjoilijan, merkonomin, matkailupalveluiden tuottajan ja teknisen suunnittelijan koulutuksiin. Hakulinkin löydät kunkin koulutuksen kohdalta, esim. Nuorten koulutukset -> Koulutusalat -> Kokki tai Nuorten koulutukset -> Koulutusalat -> Matkailupalveluiden tuottaja.


Haku perusopetuksen jälkeiseen valmistavaan koulutukseen

Hakuaika 23.5.—25.7.2017. Rasekosta mukana on ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus (joka yhdistää aiemmat ammattistartit, maahanmuuttajien ammatilliseen peruskoulutukseen valmistavat koulutukset sekä valmentavan ja kuntouttavan opetuksenja ohjauksen). Suoran hakulinkin löydät tästä >>