Kaksoistutkinto

Huom! Kaksoistutkinnon voi suorittaa Rasekossa kaikissa ammatillisen peruskoulutuksen opinnoissa.

Lisätietoa kaksoistutkinnon suorittamisesta ja lukujärjestykset saat Raision lukion internetsivuilta www.raisionlukio.fi/kaksoistutkinto

Kaksoistutkinto

Mietitkö valintaa ammatillisen perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon välillä? Kaksoistutkinto voi silloin olla ratkaisu sinulle!

Rasekon ammattiopistossa perustutkintoa suorittavat opiskelijat voivat halutessaan suorittaa ylioppilastutkinnon ammatillisen peruskoulutuksen ohella (= kaksoistutkinto). Ylioppilastutkinto ja siihen valmentavat kurssit suoritetaan Raision lukiossa.

Kaksoistutkinto tukee opiskelijan urasuunnittelua. Siitä on hyötyä korkeakoulujen valintakokeisiin ja se antaa paremmat valmiudet jatkaa opintoja ammatillisen tutkinnon jälkeen ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.

Kahden tutkinnon suorittaminen yhtä aikaa on haastavaa ja vaatii opiskelijalta pitkäjänteisyyttä. Opiskelijalla pitää olla vankka motivaatio kahden tutkinnon suorittamiseen. On opiskelijan edun mukaista suorittaa yksi tutkinto kunnolla kuin kaksi huonosti.

Ylioppilastutkintoon kuuluu vähintään neljä koetta (äidinkieli + kolme muuta). Rasekon ja Raision lukion tarjoamassa kaksoistutkintomallissa äidinkieli ja englanti ovat kaikille pakollisia oppiaineita ja kaksi muuta ainetta valitaan seuraavista: ruotsi, matematiikka, terveystieto tai fysiikka. Ylioppilaskirjoitukset ovat pääsääntöisesti kolmantena opiskeluvuotena.

Oppitunnit pidetään Raision lukiossa klo 14–16. Lukiossa suoritetut opinnot luetaan soveltuvin osin hyväksi ammatillisessa oppilaitoksessa.
Voit lähteä suorittamaan kaksoistutkintoa, jos peruskoulun päättötodistuksesi keskiarvo lukuaineissa on vähintään 7,5 (ehdoton alaraja aloittamiselle on 7,0).

Lisätietoa kaksoistutkinnon suorittamisesta ja lukujärjestykset saat Raision lukion internetsivuilta www.raisionlukio.fi/kaksoistutkinto

Kaksoistutkintojen yhteyshenkilöt

Raision lukio:
Miika Urpanen, ryhmänohjaaja, miika.urpanen(at)raisio.fi, p. 050 339 1930

Raseko:
Eeva-Mari Kallio, opinto-ohjaaja, eeva-mari.kallio(at)raseko.fi, p. 044 705 7616
Heli Aaltonen, opinto-ohjaaja, heli.aaltonen(at)raseko.fi, p. 040 566 3019
Taru Laaksonen, opinto-ohjaaja, taru.laaksonen(at)raseko.fi, p. 044 705 7451

Kaksoistutkintolaisten kokemuksia:

”Raskasta, mutta antaa parhaat valmiudet jatko-opintoihin.”
”Hyvin järjestetty, oppitunnit lukiolla aina samaan aikaan.”