Kaksoistutkinto

Huom! Kaksoistutkinnon voi suorittaa Rasekossa kaikissa ammatillisen peruskoulutuksen opinnoissa.

Lisätietoa kaksoistutkinnon suorittamisesta ja lukujärjestykset saat Raision lukion internetsivuilta www.raisionlukio.fi/kaksoistutkinto

Mietitkö valintaa ammatillisen perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon välillä? Kaksoistutkinto voi silloin olla ratkaisu sinulle!

Rasekon ammattiopistossa voit halutessasi suorittaa ylioppilastutkinnon ammatillisten perusopintojen ohella (ns. kaksoistutkinto). Ylioppilastutkinto ja siihen valmentavat kurssit suoritetaan Raision lukiossa.

Kaksoistutkinto sopii erityisesti sinulle, jos suunnittelet jatkavasi opintoja ammatillisen perustutkinnon jälkeen korkeakoulussa. Rasekon ja Raision lukion mallissa äidinkieli ja englanti ovat kaikille pakollisia oppiaineita ja kaksi muuta ainetta valitaan seuraavista: ruotsi, matematiikka, reaaliaine (yhteiskuntaoppi, fysiikka tai terveystieto). Näin valitut oppiaineet muodostavat pakolliset neljä opiskeltavaa ja kirjoitettavaa ainetta. Jatko-opintoja ajatellen suositellaan viiden ylioppilaskokeen suorittamista. Se valitaan edellä mainittujen aineiden joukosta (ruotsi, matematiikka, reaaliaine).

Kaksoistutkinnon oppitunnit pidetään Raision lukiossa pääsääntöisesti klo 14.15 – 15.55 välisenä aikana erillisen lukujärjestyksen mukaisesti. Lukiossa suoritettavat opinnot suunnitellaan osaksi ammatillista peruskoulutusta. Lukujärjestys löytyy Raision lukion sivuilta: www.raisionlukio.fi/kaksoistutkinto

Kaksoistutkintoasioista vastaavat Rasekon ammattiopiston opinto-ohjaajat sekä Raision lukion vastuuhenkilö Miika Urpanen (miika.urpanen@raisio.fi, puh. 050 339 1930).

Huom! Tiedotustilaisuus uusille opiskelijoille ma 12.8.2019 klo 12.15 Martinsalissa (Eeronkuja 2, Raisio)

Kaksoistutkinto-opiskelun yhteyshenkilöt

Raision lukio:
Miika Urpanen, ryhmänohjaaja, miika.urpanen(at)raisio.fi, p. 050 339 1930

Raseko:
Eeva-Mari Kallio, opinto-ohjaaja, eeva-mari.kallio(at)raseko.fi, p. 044 705 7616
Niina Salama, opinto-ohjaaja, niina.salama(at)raseko.fi, puh. 044 705 7443
Heli Aaltonen, opinto-ohjaaja, heli.aaltonen(at)raseko.fi, p. 040 566 3019
Taru Laaksonen, opinto-ohjaaja, taru.laaksonen(at)raseko.fi, p. 044 705 7451

Kaksoistutkintolaisten kokemuksia:

”Raskasta, mutta antaa parhaat valmiudet jatko-opintoihin.”
”Hyvin järjestetty, oppitunnit lukiolla aina samaan aikaan.”