Rasekon yhteishakuopas 2019

YHTEISHAUSSA 2019 RASEKON AMMATTIOPISTOON HYVÄKSYTYT


RASEKOLLA NOIN 400 OPISKELUPAIKKAA YHTEISHAUSSA 2019

Raision seudun koulutuskuntayhtymä Rasekolla on tänään alkaneessa ammatillisen koulutuksen ja lukioiden yhteisessä yhteishaussa tarjolla lähes 400 opiskelupaikkaa eri aloilla. Niille, jotka empivät ammatillisen peruskoulutuksen ja lukion välillä, on tarjolla kaksoistutkinto eli mahdollisuus suorittaa ammatillisen tutkinnon lisäksi ylioppilastutkinto yhtä aikaisesti. Kaksoistutkinnon tavoitteena on jatko-opiskeluvalmiuksien vahvistaminen.

Rasekon vahvuutena on monipuolisten yksilöllisten opintopolkujen lisäksi vahvat kansainvälistymismahdollisuudet. Koulutuskuntayhtymällä on kymmeniä yhteistyökumppaneita ympäri Europpaa ja Aasiaa ja se kuuluu moneen yhteistyöverkostoon. Rasekolle on myönnetty kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön organisaatio CIMO:n Ammatillisen koulutuksen liikkuvuusperuskirja Erasmus+ VET Mobility Charte, jonka turvin käytännössä jokaiselle halukkaalle opiskelijalle pystytään tarjoamaan kansainvälistä toimintaa. Myös kilpailutoiminta ammattitaidon suomenmestaruuskilpailussa Taitajassa on Rasekossa vahvaa.

Kaikkiaan aloituspaikkoja on kevään yhteishaussa tarjolla 387:

RASEKON AMMATTIOPISTO, RAISION PUROKADUN TOIMIPISTE:
Tekstiili- ja muotialan perustutkinto, mittatilausompelija ja muotiassistentti: 4 + 4 paikkaa
Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi: 72 paikkaa

RASEKON AMMATTIOPISTO, RAISION JUHANINKUJAN TOIMIPISTE:
Tekstiili- ja muotialan perustutkinto, designtekstiilien valmistaja: 4 paikkaa
Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja: 48 paikkaa
(Rasekossa lähihoitaja-koulutukseen palautetaan pääsy- ja soveltuvuuskoe jo tänä keväänä)

RASEKON AMMATTIOPISTO, RAISION EERONKUJAN TOIMIPISTE:
Autoalan perustutkinto, ajoneuvoasentaja: 36 paikkaa
Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, koneautomaatioasentaja, koneistaja, levyseppähitsaaja: 38 paikkaa
Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto, kiinteistönhoitaja: 18 paikkaa
Rakennusalan perustutkinto, talonrakentaja: 38 paikkaa
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki tai tarjoilija: 46 paikkaa
Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto, automaatioasentaja: 38 paikkaa
Taideteollisuusalan perustutkinto, artesaani (metallisepän osaamisala): 5 paikkaa
Teknisen suunnittelun perustutkinto, suunnitteluassistentti: 18 paikkaa
Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto, datanomi (ohjelmistotuotannon osaamisala): 18 paikkaa

Jatkuva haku pyörii joustavasti

Yhteishaussa voivat hakea perusopetuksesta tai vastaavasta valmistuvat nuoret sekä muut, joilla ei ole vielä peruskoulun jälkeistä tutkintoa. Aikuiset, ylioppilaat sekä yhteishaussa ilman paikkaa jäävät nuoret voivat hakea ammatilliseen koulutukseen jatkuvalla haulla suoraan oppilaitokseen ympäri vuoden. Edellä mainittujen perustutkintojen lisäksi valittavana on mm. taideteollisuusalan perustutkinnon puusepän osaamisala, matkailualan perustutkinto sekä toimitilahuoltajan tai kodinhuoltajan opinnot. Lisäksi Rasekolla on jatkuvassa haussa kymmeniä ammatti- ja erikoisammattitutkintoja sekä yksittäisiä tutkinnon osia.

Kaksoistutkinto-opinnot hyvin järjestetty yhteistyössä Raision lukion kanssa

Kaksoistutkinnon tulevaisuus on puhuttanut, sillä ylioppilastutkinnon uudistus nostaa kirjoitettavien aineiden määrän nykyisestä neljästä viiteen. Näihin viiteen kokeeseen kuuluu äidinkielen ja kirjallisuuden koe sekä loput kokeet ryhmästä, johon kuuluvat matematiikka, toinen kotimainen kieli, vieraat kielet ja reaaliaineet. Muutoksen pelätään nostavan kaksoistutkintoa opiskelevien työmäärän liian suureksi.

– Rasekon kaksoistutkintomallissa uudistus on otettu jo hyvissä ajoin suunnittelussa huomioon. Pystymme järjestämään opinnot niin, että myös viidennen aineen suorittaminen on mahdollista, johtava rehtori Maria Taipale kehuu yhteistyötä Raision lukion kanssa. – Kaksoistutkinto-opiskelu tällä mallilla ei myöskään pidennä opintoja eikä ole este esimerkiksi ulkomaisille harjoittelujaksoille.

– Eikä kannata unohtaa Rasekon uniikkeja oppimisympäristöjä. Olemme mm. kehittäneet valtakunnallisesti ainutlaatuisen LastenAmiskonseptin ja opiskelijoidemme käytössä ovat Suomen ainoa ammatillisen koulutuksen omistama FabLab eli digitaalinen tuotekehitys- ja innovaatiotila sekä uudenlainen artesaani- ja lähiruoan kehittämiskeskus Rasekon Food Laboratory.


Keväällä järjestettävässä valtakunnallisessa yhteishaussa ammatilliseen koulutukseen ja lukiokoulutukseen hakevat peruskoulun päättäneet. Yhteishaku tapahtuu osoitteessa www.opintopolku.fi.

Valtakunnallisessa yhteishaussa käytetään yhteisiä opetus- ja kulttuuriministeriön asetuksella säädettyjä valintaperusteita. Voit hakea enintään viiteen koulutukseen, sekä lukioihin että ammatilliseen koulutukseen.

Yhteishaku on auki 19.2. – 12.3.2019. Yhteishaun tulokset ilmoitetaan kesäkuussa ja paikka on otettava vastaan Opetus- ja kulttuuriministeriön määräämän yhteishaun aikataulujen mukaisesti.


Haku perusopetuksen jälkeiseen valmistavaan koulutukseen

Jatkuva haku ammatilliseen koulutukseen valmentavaan koulutukseen (Valma) on avoinna täällä: https://www.raseko.fi/koulutukset/valma/

Voit myös kysyä vapaita paikkoja suoraan Rasekon Ohjaamosta, puh. 044 705 7428, sähköposti: ohjaamo(at)raseko.fi

Haku Valmaan