Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto, kiinteistönhoitaja

Onko mielessäsi itsenäinen työ tekniikan parissa?

Kiinteistönhoitaja

Kiinteistönhoitaja huolehtii kiinteistöjen taloteknisten järjestelmien ylläpidosta ja seurannasta, suorittaa pieniä korjaustöitä sekä hoitaa pihoja ja viheralueita.

Tutkinto: Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto, kiinteistönhoidon osaamisala, kiinteistönhoitaja

Kiinteistöpalvelualaa voit opiskella Raision Eeronkujan toimipisteessä. Aloituspaikkoja on 18 (v. 2019).

Tutustu jatkuvan haun tarjontaan ja hakeudu opiskelemaan tai ota yhteyttä opinto-ohjaajaan!


Opintojen sisältö:
Tutkinnon kokonaislaajuus on 180 osaamispistettä
• Ammatilliset tutkinnon osat 145 osp
• Yhteiset tutkinnon osat 35 osp

Kiinteistönhoitajana huolehdit kiinteistöjen taloteknisten järjestelmien (esimerkiksi lämmitys-, vesi- ja ilmanvaihtojärjestelmien) ylläpidosta ja seurannasta. Lisäksi tehtäviisi kuuluvat erilaiset pienet korjaustyöt sekä pihojen ja viheralueiden hoitaminen. Työhösi sisältyy myös asiakaspalvelua, sillä tyypillisesti asukkaat ja tilojen käyttäjät ovat paikalla työtehtävien yhteydessä.

Opiskelu Rasekossa sisältää paljon käytännön ammattityötä sekä koulun omissa kiinteistöissä että työpaikoilla. Opinnoissa on kolme pakollista tutkinnon osaa: Asiakaslähtöisten
puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen tuottaminen, Kiinteistön yleishoito ja valvonta sekä Kiinteistöteknisten järjestelmien hoitaminen. Valinnaisilla tutkinnon osilla syvennät osaamistasi
vaikkapa ilmanvaihtokoneiden ja LVI-järjestelmien käyttämisessä tai koneiden käsittelyssä.  Osaamista hankitaan myös työpaikoilla ja osan työssä oppimisesta voi halutessaan suorittaa myös ulkomailla.

Opintojen aikana suoritetaan myös hätäensiapu-, työturvallisuus- ja tulityökorttikoulutukset.


Työllistyminen: Työpaikkoja kiinteistönhoitajille tarjoavat mm. kiinteistöhuolto- tai isännöintiyritykset,teollisuus, asunto- ja kiinteistöosakeyhtiöt sekä kunnat ja valtio.

Ajantasaista tietoa työllisyydestä aloittain ja alueittain saat Valtioneuvoston ja Tilastokeskuksen Findikaattori-palvelusta: http://www.findikaattori.fi/fi

Ammatteja: kiinteistöhoitaja, huoltomies, laitosmies


Kansainvälistyminen: Raseko tarjoaa opiskelijoilleen monipuoliset mahdollisuudet kartuttaa kansainvälistä kokemusta opintojen aikana. Opiskelijat voivat lähteä hankkimaan osaamista useaan eri maahan. Rasekolla on tällä hetkellä yhteistyökumppaneita alasta riippuen useissa Euroopan maissa (mm. Espanjassa, Saksassa ja Ruotsissa) sekä Aasiassa (Kiinassa ja Thaimaassa). Ulkomaanjakso parantaa opiskelijan ammattitaitoa sekä lisää kielitaitoa ja vieraiden kulttuurien tuntemusta.

Myös erilaiset projektit ja toiminnan kehittäminen verkostoitumalla kansainvälisesti ovat osa Rasekon jokapäiväistä toimintaa. Tarkempia lisätietoja kansainvälisestä toiminnasta saat alasi kansainvälisyysvastaavalta.


Kaksoistutkinnossa suoritetaan yhtäaikaisesti sekä ammatillinen perustutkinto että ylioppilastutkinto. Opinnot toteutetaan Raision lukiossa. Lue lisää täältä.

Jatko-opintomahdollisuudet: Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Lisäkoulutusta voi hankkia myös ammattitutkintojen tai erikoisammattitutkintojen avulla sekä erilaisissa muissa täydennyskoulutuksissa.


Opinto-ohjaaja: Eeva-Mari Kallio, eeva-mari.kallio(at)raseko.fi, puh. 0044 705 7616
Koulutuspäällikkö: Iiro Isaksson, iiro.isaksson(at)raseko.fi, puh. 044 705 7453

Tutkinnon perusteisiin (OPH) voit tutustua täällä: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/4221361/reformi/tiedot 

Opiskelen Rasekossa kiinteistönhoitajaksi, koska

”Tykkään tehdä töitä itsenäisesti.”

”Koneet ja laitteet kiinnostavat!”