Käsityöntekijän ammattitutkinto, länsi-suomalaisiin kansallispukuihin painottuva koulutus


Koulutuksen tarkoituksena on säilyttää ja lisätä suomalaista kansallispukutietoutta ja osaamista. Koulutuksen aikana valmistetaan käsin länsisuomalaisen kansallispukukokonaisuuden tekstiilimateriaalista valmistetut osat: paita, liivi, hame, essu ja päähine (Tuotteiden valmistaminen  -tutkinnon osa). Lisäksi suunnitellaan, kehitetään ja toteutetaan rikkaasta kansallispukujen maailmasta ideansa saanut oma tuote ja/tai mallisto (Tuotteiden suunnittelu -tutkinnon osa).

Koulutus

Käsityöntekijän ammattitutkinto, kansallispukuun painottuva koulutus
Tutkinnon perusteet (OPH) täällä >>

Toteutus

Tutkintokoulutus koostuu koulutuspäivistä, etäopiskelusta, opiskelusta verkkoympäristössä ja työssä tapahtuvasta oppimisesta. Koulutuspäiviä on alkuvaiheessa n. 3 päivää kuukaudessa ja opiskelun loppupuolella 1-2 päivää kuukaudessa, yhteensä. Päivät sijoittuvat pääosin perjantaille ja lauantaille.

Toteutusaika

Koulutus alkaa syksyllä 2018. Opintojen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu vaatteen valmistuksen perusteet omaavalle ja vaatetusalalla esim. ammatinharjoittajana tai toisen palveluksessa toimivalle, joka haluaa liittää osaamiseensa kansallispukutietoutta ja -osaamista. Koulutuksen aikana suunnitellaan ja valmistetaan ammattimaisia ja kannattavia tuotteita ja palveluja suomalaisen kansallispukuperinteen kontekstissa. Henkilökohtaistetusti voi suunnitella ja hinnoitella esim. kansallispuvun tai sen osien valmistukseen liittyvän kurssin toteutussuunnitelman

Hae mukaan:

Ryhmä on täynnä.

Toteutuspaikka

Lähiopetus Raisiossa

Kuvaus

Koulutus koostuu lähipäivistä, etäopiskelusta, opiskelusta verkkoympäristössä ja työssä tapahtuvasta oppimisesta.

Tutkinnossa on kolme pakollista osaa:

  • Tuotteiden suunnittelu – Suunnitellaan, kehitetään ja valmistetaan rikkaasta kansallispukujen maailmasta ideansa saanut oman tuotteen mallikappale ja/tai mallisto, joka tuotteistetaan.
  • Tuotteiden valmistus – Valmistetaan käsin länsi-suomalaisen kansallispuvun tekstiilimateriaalista valmistetut osat.
  • Käsityöyrityksen tuotanto ja liiketoiminta – Tehdään liiketoimintasuunnitelma tai liiketoiminnan kehittämissuunnitelma.

Kustannukset opiskelijalle

Omaehtoisen tutkintokoulutuksen hinta on 450 € (laskutetaan kolmessa erässä). Oppisopimuksella koulutus on maksuton. Oppisopimusta varten sinulla täytyy olla alan työpaikka. Yhden tutkinnonosan hinta erikseen suoritettuna on 250 €.

Muut kustannukset:
– kansallispuvun tekstiilimateriaalien kustannukset n. 500-700 €
/ Tuotteiden valmistaminen -tutkinnon osa
– oman tuotteen/malliston materiaalikustannukset henkilökohtaistetusti
/ Tuotteiden suunnittelu -tutkinnon osa
– mahdolliset opintomatkat omalla kustannuksella.

Lisätietoja antaa

Sirpa Kiviharju
puh. 045 135 5500
sirpa.kiviharju(at)raseko.fi