Hius- ja kauneudenhoidon neuvontapalvelut – tutkinnon osa

Koulutuksessa erikoistutaan kosmetiikka-esittelijänä toimimiseen, alan tuotteiden ja palveluiden visuaaliseen myyntiin, brändimarkkinointiin sekä asiakasohjausosaamiseen.

Koulutus

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnon tutkinnon osa, 25 osp

Kohderyhmä

Koulutus sopii esimerkiksi apteekkikosmetiikan parissa, päivittäistavarakaupan kosmetiikkaosastolla tai hius- ja kauneudenhoitoalan yrityksissä työskenteleville sekä muille kosmetiikkaneuvonnasta kiinnostuneille. Koulutus ei vaadi aiempaa osaamista sisällön aiheista. Tutkinnon osan voi suorittaa myös oppisopimuksella. Työpaikka/tai valmiiksi katsottu paikka työelämäjaksolle olisi hyvä olla vähintään ajatuksen tasolla hankittu opintojen alkaessa. Mukaan mahtuu 20 opiskelijaa.

Koulutus sopii myös Rasekon tämän hetkisille opiskelijoille, jotka voivat lisätä tutkinnon osan osaksi omaa tutkintoaan. HUOM! Jos olet jo Rasekon päätoiminen opiskelija, sinun tulee sisällyttää tämä valinnainen tutkinnon osa osaksi tällä hetkellä suorittamaasi tutkintoa tai suorittaa tämä osa vasta sen jälkeen, kun olet tällä hetkellä opiskelemasi perustutkinnon suorittanut. Lisätietoja saat vastuuopettajalta.

Toteutus

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, jossa lähiopetusta on 1 – 2 pv/viikko ja työpaikalla oppimista 3 – 4 pv/vk. Lähipäivien sisältönä on luentojen ja tehtävien lisäksi mm. tutustumiskäyntejä kosmetiikkamaahantuojien ja -tukkujen toimintaan sekä ryhmä- ja henkilökohtaista ohjausta ja reflektointia. Osaamisen näyttö projektityön/ työelämäjakson yhteydessä.

Paikka: Rasekon Purokadun toimipiste

Lähipäivät klo 8 – 16 (alustava aikataulu):
ma 2.9, ti 3.9, ti 10,9, ti 17.9, ti 24.9, ti 1.10, ti 8.10, ma 21.10, ti 29.10, ti 5.11, ti 12.11, ti 19.11, ti 25.11, ti 3.11, ma 9.12

Kuvaus

Koulutuksessa opit tunnistamaan ihon erilaisia sairauksia ja allergioita, kertomaan ekologisista ja eettisistä valinnoista kauneudenhoidossa sekä tuntemaan kosmeettisten tuotteiden tärkeimmät ainesosat, raaka-aineet ja lainsäädännön.

Syvennyt myös mielikuvamarkkinointiin ja brändituntemukseen, omien myyntitavoitteiden tunnistamiseen ja seurantaan, markkinointi- ja myynninedistämiskeinoihin sekä visuaalisen markkinoinnin osaamiseen hius- ja kauneudenhoitoalan toiminnan näkökulmasta. Opit puhe- ja esiintymistaitoja sekä verkostoitumista sidosryhmien kanssa. Sovellat oppimisia asioita omalla työpaikallasi tai koulutus- tai oppisopimusjaksolla kosmetiikka-, hius- tai kauneudenhoitoalan yrityksessä.

Tavoitteena on, että koulutuksen jälkeen osaat:
– toimia tuote-esittelijänä, myydä ja markkinoida tuotteita ja palveluja sekä ohjata asiakkaita ihon, hiusten ja kauneudenhoidossa
– toimia erilaisissa asiakaspalvelutilanteissa ja työyhteisön jäsenenä
– noudattaa työssäsi työ- ja asiakasturvallisuutta
– arvioida omaa toimintaasi.

Koulutus sisältää mm. seuraavia aihealueita:
– Tuotteiden ainesosatuntemus
– Kosmetiikkalainsäädännön tunteminen
– Tapahtuman suunnittelu ja toteutus
– Tuotteiden ja palveluiden esittely
– Tuotteiden ja palveluiden markkinointi ja myynti
– Asiakasohjaus
– Digitaalinen markkinointi
– Visuaalisen markkinoinnin toteutus

Rasekossa sinulla on myös hyvät mahdollisuudet lähteä hankkimaan osaamista työelämäjaksolle ulkomaille! Kysy lisää kouluttajalta!

Toteutusaika

Lähipäivät 2.9. – 9.12.2019.

Hae mukaan:

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, tutkinnon osa 25 osp, hakulinkki (avautuu toisessa välilehdessä Rasekon Wilma-järjestelmän koulutushakuun).

Kustannukset opiskelijalle:

Perustutkintokoulutus on maksutonta.
Materiaalimaksuja saattaa tulla riippuen opiskelijan omasta projektityöstä ja oppimistehtävistä.

Lisätietoja:

vastuuopettaja ja kouluttaja
Veera Österlund,  puh. 044 705 7638
veera.osterlund@raseko.fi

Tutustu tutkinnon osan tavoitteisiin: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/3855076/reformi/tutkinnonosat/3924460