Kokki Miia, fantasiakakkujen tekijä

Naantalin ammattiopistosta kokiksi tänä keväänä valmistuva Miia Anttila haluaa opintojensa jälkeen lähteä työelämään tai opiskelemaan kondiittoriksi. Hänen erityinen intohimonsa ovat fantasiakakut, erityyliset ja erikokoiset, mutta aina maultaan valloittavat. Jo Miian isä leipoi kotona paljon, joten hänen jalanjälkiään tyttären oli helppo seurata.

Miia teki myös kevään opinnäytetyönsä fantasiakakuista.

–    Olen leiponut jo kauan paljon erityylisiä kakkuja. Haaveeni on tulla kuuluisaksi kondiittoriksi. Katson paljon telkkarista dokumentteja leipomisesta ja fantasiakakkujen valmistamisesta, sillä niistä saa uutta ja hyvää tietoa, jota voin käyttää hyödyksi kokintyössäni, kertoo Miia.

Kokin ammatissa kehittymisessä on eduksi, jos kotonakin on hyvät tilat, joissa kokkailla. Miian oma keittiö on moderni ja niin tilava, että erilaisia kokeiluja on helppo tehdä.

–    Kakkujen koristelu ja syöminen on hauskaa puuhaa. Olen rakastunut kakkuihin. Leivon toki myös kaikkea muuta kuin pelkästään kakkuja, esim. sämpylöitä, lusikkaleipiä ja donitseja sekä kaikkia muuta hyvyyksiä.

Miten Miiaa työskentelee, kun tekee luomuksiaan? Rauhallinen ilmapiiri auttaa keskittymään, sen hän on huomannut. Leipominen on Miialle kuin terapiaa, jossa saa vain rentoutua ja nauttia. Leipominen rauhoittaa ja auttaa stressiinkin.

–    Kun suunnittelen kakun, otan ideoita sieltä täältä: kuvista, lehdistä, netistä ja blogeista. Muokkaan ohjeet aina itseni näköisiksi. Leipomisen hauskuus on siinä, kun näkee lopputuloksen ja maistaa, miten erilaiset makuyhdistelmät toimivat. Luova käsityöläisammatti todella sopii minulle, Miia toteaa juuri valmistumisensa kynnyksellä.

Fantasiakakut