• loka
  14

  No time set

  Eeronkuja 3, 21200 Raisio

  Artesaaniruoan SM 2020 -kilpailu

  Mediatiedote: Artesaaniruoka SM 2020 -kilpailun mestaruutta tavoittelee 66 yritystä

  Järjestämme yhteistyössä Suomen artesaaniruoka ry:n kanssa Artesaaniruoan SM-kilpailut ja seminaarikokonaisuuden 14. – 16.10.2020 Raisiossa Rasekon kampusalueella. Kilpailut järjestetään viidettä kertaa. Tänä vuonna erityisteemana on saariston ruokamatkailu. Artesaaniruoka SM-kilpailun ohessa on luvassa mm. mielenkiintoisia ruoka-aiheisia seminaareja, Lähiruokamarkkinat, uutuustuotteiden maistatuksia ja kohtaamisia ruoasta kiinnostuneiden kanssa.

  Artesaaniruoka SM -kilpailujen tavoitteena on innostaa lähi- ja artesaaniruokaa tuottavia yrityksiä tuottamaan korkealaatuisia tuotteita, jotka täyttävät artesaaniruoan vaatimukset. Tavoitteena on myös paikallisten ruokakulttuurien säilyttäminen ja kehittäminen sekä artesaaniruoan käsitteen tunnetuksi tekeminen suurelle yleisölle. Suomalaisten yritysten lisäksi kilpailuun voivat osallistua pohjoismaiset ja baltialaiset yritykset. Kilpailukategorioita on 11 ja luokkia useampi kymmenen sisältäen mm. leipomotuotteita, hilloja, säilykkeitä, juomia sekä erilaisia liha- ja kalajalosteita.

  Kilpailun tuomaristo koostuu artesaaniruoan asiantuntijoista ja sidosryhmien edustajista. Arviointi tapahtuu keskiviikkona ja torstaina ja kategorioiden voittajat julkistetaan juhlagaalassa torstai-iltana 15.10.2020. Kaikki kilpailutuotteet ovat esillä perjantaina pidettävillä Lähiruokamarkkinoilla.

  Kilpailutuotteen on oltava käsin valmistettu ja valmistuksessa käytettyjen raaka-aineiden jäljitettävissä sekä paikallisia tai vähintään kotimaisia. Lisäksi tuotteen tulee olla myynnissä esimerkiksi tilamyyntinä, säännöllisesti Rekossa tai vähittäiskaupassa. Yritys voi kilpailla korkeintaan kahdella tuotteella kussakin luokassa. Kilpailuun ilmoittaudutaan www.artesaaniruoka2020.fi -sivuston kautta.

  Kilpailu suunnitellaan yhteistyössä Raision kaupungin ja Naantalin matkailun kanssa. Naantalissa järjestetään matkailuyrittäjien toimintaa tukevia tapahtumia.

  Raision kirjaston Martinsalissa järjestetään keskiviikkona 14.10.2020 ja torstaina 15.10.2020 seminaarit, joiden teemoina ovat saariston ruokamatkailu sekä tulevaisuuden ravinto. Perjantaina 16.10.2020 suuri yleisö voi tutustua kilpailutuotteisiin Lähiruokamarkkinoilla, jonne tuotteitaan voivat tulla myymään myös alueen pientuottajat. Suunnitelmissa on myös Octoberfest-tyyppinen pienpanimotuotteita esittelevä iltatilaisuus perjantaille. Artesaaniruoka SM-tapahtuma on ainutlaatuinen tilaisuus yrittäjille ja kuluttajille verkostoitua ja tutustua laajamittaisesti artesaaniruokaan.

  Linkki tapahtuman www-sivulle.

  Linkki tapahtuman Facebook-sivulle.

   

  Artesaaniruoka SM 2020 sponsorien logot