Erikoistuminen taideteollisuusalalla, koruja hopeasta – tutkinnon osa

hopeakorun valmistusta.

Koulutus

Erikoistuminen taideteollisuusalalla, koruja hopeasta – taideteollisuusalan perustutkinnon tutkinnon osa, 15 osp.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu peruskäsityötaidot omaaville henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita jalometallikorujen tai -esineiden suunnittelusta ja valmistamisesta.

Toteutus

Koulutus toteutetaan Rasekon Eeronkuja 3:n toimipisteessä monimuotokoulutuksena. Lähiopetusta on keskimäärin yksi viikonloppu kuukaudessa. Koulutus alkaa syyskuussa 2020 (tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin).

Kuvaus

Koulutuksessa opiskelet korujen suunnittelua ja valmistamista. Koulutuksen aikana perehdyt jalometallin työstämisen perusmenetelmiin, esimerkiksi sahaamiseen, viilaamiseen, poraamiseen, hiontaan ja kiillotukseen sekä muihin käsityömenetelmiin. Korujen valmistamiseen käytät erilaisia lankoja, tankoja ja levymateriaaleja, joista valmistettuja osia voit liittää juottamalla kokonaisuudeksi. Kurssin aikana voit myös kokeilla valmiin korukiven istuttamista kehysistutuksella koruun. Materiaalit voit hankkia oppilaitokselta.

Hae mukaan:

Erikoistuminen taideteollisuusalalla, koruja hopeasta, 15 osp – hakulinkki

Kustannukset opiskelijalle:

Koulutus on perustutkinnon tutkinnon osa. Koulutus on maksutonta, kunhan osallistut kurssin lopuksi tutkintotilaisuuteen ja suoritat kyseisen tutkinnon osan. Suorituksesta saat todistuksen. Koulutuksesta syntyy materiaalikustannuksia omista harjoitustöistäsi riippuen keskimäärin 25 – 100 euroa.

Tutkinnon osan ammattitaitovaatimukset (OPH):

https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/6372421/reformi/tutkinnonosat/6372901

Lisätietoja:

Opettaja Teo Mero,
puh. 040 8374430,
teo.mero@raseko.fi