Elintarvikealan perustutkinto

Elintarvikealan perustutkinto

Koulutus

Elintarvikealan perustutkinto, oppisopimusmuotoisena
– Leipomoalan osaamisala, leipuri-kondiittori
– Liha-alan osaamisala, lihatuotteiden valmistaja
– Elintarviketeknologian osaamisala, elintarvikkeiden valmistaja
– Meijerialan osaamisala, meijeristi

Elintarvikealan perustutkinnon suorittanut henkilö voi toimia osaamisalansa mukaisesti seuraavissa työtehtävissä:

– elintarvikkeiden valmistaja työskentelee valmistus-, pakkaus- ja varastointitehtävissä elintarviketuotantolaitoksissa tai elintarviketeollisuudessa tai elintarvikeliikkeiden myynti- ja esittelytehtävissä

– leipuri-kondiittori työskentelee leipomoissa ja konditorioissa tai teollisuusleipomoissa, paistopisteissä, kahvila-konditorioissa, suurtalous- ja ravintola-alan toimipisteissä tai pitopalveluyrityksissä valmistus-, pakkaus- ja myyntitehtävissä

– lihatuotteiden valmistaja työskentelee esimerkiksi lihanleikkaamoissa, lihavalmistetuotannossa tai teurastamoissa tai lihan käsittely – ja myyntitehtävissä

– meijeristi työskentelee prosessinohjaus-, valmistus-, pakkaus- tai varastointitehtävissä sekä laadunhallinnan tehtävissä meijerialan yrityksissä mm. maidon, kerman, hapanmaitovalmisteiden, juustojen ja maitojauheiden valmistuksessa.

Kohderyhmä

Koulutus toteutetaan oppisopimusmuotoisena. Koulutus sopii sinulle, joka jo työskentelet elintarvikealan tehtävissä joko työntekijänä tai yrittäjänä tai joka hankit itsellesi oppisopimus- tai koulutussopimustyöpaikan alalta.

Toteutusaika

Koulutukseen on jatkuva haku.

Hae mukaan:

Elintarvikealan perustutkinto oppisopimusmuotoisena, hakulinkki.

Toteutuspaikka

Oppiminen tapahtuu pääosin omalla oppisopimus-/koulutussopimustyöpaikalla. Lähipäivät pidetään Rasekon FoodLaboratoryssa (Juhaninkuja 1, Raisio).

Kuvaus

Pakolliset tutkinnon osat, 105 osp
Elintarviketuotannossa toimiminen, 30 osp
Elintarvikeprosessien ohjaus ja käynnissäpito, 30 osp
Elintarvikkeiden valmistus, 45 osp

Valinnaiset tutkinnon osat, 40 osp
Elintarvikkeiden myymälätoiminnot, 15 osp
Erikoistuotteiden valmistus pientuotannossa, 15 osp
Erikoistuotteiden valmistus prosessituotannossa, 15 osp
Pakkaustoiminnot, 15 osp
Varastointi- ja lähettämötoiminnot, 15 osp
Elintarvikkeiden valmistajana kansainvälisessä ympäristössä, 15 osp
Yrittäjyys elintarvikealalla, 15 osp

Yritystoiminnan suunnittelu, 15 osp
Työpaikkaohjaajaksi valmentautuminen, 5 osp
Yrityksessä toimiminen, 15 osp
Huippuosaajana toimiminen, 15 osp

Paikallisiin ammattitaitovaatimuksiin perustuva tutkinnon osa 5 – 15 osp
Tutkinnon osa toisesta ammatillisesta perustutkinnosta
Korkeakouluopinnot
Yhteisten tutkinnon osa-alueita tai lukio-opintoja

Yhteiset tutkinnon osat, 35 osp
Voidaan tarvittaessa suorittaa verkko-opintoina

Jokainen hakija haastatellaan, minkä jälkeen tehdään päätös koulutukseen osallistumisesta ja tutkinnon suorittamisesta. Opintojen laajuus, sisältö ja kesto määräytyvät sinulle tehtävän henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan (henkilökohtaistaminen) lähtötasosi huomioiden.

Kustannukset opiskelijalle

Ammatillinen perustutkintokoulutus on maksutonta. Työvälineistä tai materialeista saattaa syntyä kustannuksia.

Suoraan tutkintoon

Mikäli sinulla on jo tutkintoon tarvittava ammattitaito, voit suorittaa tutkinnon myös suoraan, ilman koulutusta.

Lisätietoja antavat

kehittämisasiantuntija
Tomi Aho, puh. 044 705 7574
tomi.aho@raseko.fi

opettaja
Eira lipponen, puh. 044 705 7440
eira.lipponen@raseko.fi

Tutkinnon perusteet Opetushallituksen ePerusteet-palvelussa