Nuoret opiskelijat oppitunnila.

Hanki ammatillista osaamista ulkomailta

 

Tällä viikolla kansainvälisestä toiminnasta kiinnostuneet opiskelijamme pääsivät kuulemaan mielenkiintoisia kokemuksia ulkomaan vaihdosta. Mm. Portugalissa, Ruotsissa, Espanjassa, Islannissa, Itävallassa, Italiassa ja Thaimaassa osaamista hankkimassa olleet opiskelijat kertoivat matkoistaan.

Kansainvälisyystiimin järjestämään tilaisuuteen pääsivät kaikki ulkomaan jaksosta kiinnostuneet kuulemaan kokemuksia ja kysymään lisätietoja kunkin alan kansainvälisyysvastaavilta.

Ict-alan opiskelija Artturi kertoi kokemuksiaan viiden viikon Espanjan vaihdosta Fuerteventurasta.

Sähkö- ja automaatioalan opiskelijat Miika ja Oskari olivat olleet Pohjois-Irlannissa, jossa he pääsivät tekemään mm. sähkökeskuksia. Vapaa-ajallaan he tutustuivat paikalliseen kulttuuriin ja nauttivat stadionilla jalkapallomatsista. Pohjois-Irlannin englannin kielen murteeseen tottuminen vei aikaa. Pojat saivat hyvää palautetta työpaikalta, josta heille molemmille tarjottiin myös töitä! Toinen pojista mahdollisesti ottaakin paikan vastaan.

Sähkö- ja automaatioalan opiskelijat Lasse ja Elise viettivät viisi viikkoa Itävallassa. Siellä he oppivat paljon uusia asioita, joita voi mahdollisesti hyödyntää jatko-opinnoissa. Vapaa-ajallaan he seikkailivat kaupungilla.  – Ihmiset Itävallassa olivat todella ystävällisiä ja osasivat englantia hyvin, kertoi Elise.

3. vuoden vaatetusalan kaksoistutkintoa opiskeleva Nea kertoi 10 viikostaan Espanjan Sevillassa. Hän työskenteli kahdessa eri työpaikassa: kangaskaupassa sekä tehtaassa, joka oli sekä ompelimo että varasto samaan aikaan. Kangaskaupassa hän leikkasi ja lajitteli kankaita, tehtaassa hän ompeli nauhoja ja vuorettomia takkeja sekä korjausompeli. Nea kertoi, että parasta matkassa oli kokemuksen saaminen, espanjan kielitaidon karttuminen sekä matkustelu Sevillasta Portugaliin ja Malagalle.

Myös vaatetusalaa opiskeleva Silja vietti 10 viikkoa Maltan Birkirkarassa. Silja kertoi, että hänen englannin taitonsa oli heikko ja juuri siksi hän halusi lähteä rohkeasti reissuun yksin. Ja se kannatti, sillä kielitaito parani matkan aikana huomattavasti. Silja asui soluasunnossa, jossa oli muita opiskelijoita monesta eri maasta. Silja oli hankkimassa osaamista Charles&Ron -nimisessä naistenvaatteita suunnittelevassa ja tuottavassa firmassa. Siellä hän pääsi ompelemaan juhlapukuja, koristeita sekä tekemään asusteita. Vapaa-ajallaan hän tutustui Maltaan, kulttuuriin ja uusiin ihmisiin.

3. vuoden puuseppäopiskelija Aleksi suoritti ulkomaanjaksonsa kahdella eri italialaispaikkakunnalla, Conossa ja Cantussa. Aleksi asui hotellityyppisessä uskonnollisessa seminaariossa. Huonekalufirma Contadassa Aleksi pääsi rakentamaan huonekaluja remontissa olevaan yhteiskouluun ja Cantussa hän työskenteli viilua valmistavassa Tabussa. Italiassa englannin taito on heikkoa. Aleksikin huomasi reissun aikana oppineensa pakosta italian alkeet.

Käsi- ja taideteollisuusalan kv-vastaava Inna Ahlqvist kehui päivän lopuksi, että jokainen opiskelija oli tehnyt erittäin hienoa työtä vaihdossa ollessaan ja sen takia Rasekolla on mahdollisuus panostaa vuosi vuodelta enemmän kansainväliseen vaihtoon. Viime vuonna ulkomaanjaksosta pääsi tavalla tai toisella nauttimaan lähes 80 rasekolaista!

Kysy lisää kansainvälistymismahdollisuuksista kehittämispäällikkö Hannu Koivistolta, hannu.koivisto (at) raseko.fi