Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, levyseppähitsaaja

Aikuiskoulutus

metalli_hitsausrobotti_250dpi_15x10

Metallialan ammateissa tarvitaan koneiden ja materiaalien tuntemusta sekä huolellisuutta, laatutietoisuutta ja yhteistyötaitoja.

Suoritettava tutkinto: Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, levyseppähitsaaja (tuotantotekniikan osaamisala).

Aloita hakeutuminen tästä >>

Tuotantotekniikan osaamisala, ammattialana levyseppähitsaaja

Tuotantotekniikan osaamisalan suorittanut osaa kone- ja metallialan valmistustekniikoita monipuolisesti. Levyseppähitsaaja   valmistaa sekä tietokoneohjatuilla koneilla että perinteisillä menetelmillä työpiirustusten mukaisia tuotteita, kuten koneiden ja laitteiden osia, säiliöitä ja muita teräsrakenteita. Levysepän töihin kuuluvat myös monenlaiset levyjen leikkaus-, muovaus- ja liitostyöt. Levyjä leikataan erilaisilla menetelmillä kuten esimerkiksi laserleikkauksella. Levyjä voidaan taivuttaa käsityönä ja tietokoneohjatulla taivutuskoneella. Hitsaustöissä pitää tuntea erilaiset materiaalit ja niiden käsittely kuten esimerkiksi käytettävät kaasut.

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon kaikille pakolliset tutkinnon osat

  • Asennuksen ja automaation perustyöt
  • Valmistustyöt

Tuotantotekniikan osaamisala, ammattialana levyseppähitsaaja
Levyseppähitsaaja, pakollinen tutkinnon osa

  • Hitsaus- ja levytyöt

Linkki Opetushallituksen tutkinnon perusteisiin: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/33824/naytto/tiedot


Ota yhteyttä ja kerromme mielellämme lisää!

Tutkintovastaava: Matti Raho, matti.raho (at) raseko.fi, puh. 044 705 7639
Opinto-ohjaaja: Arja Asunmaa, arja.asunmaa(at)raseko.fi, puh. 040 583 8872


Ammatillinen perustutkinto näyttötutkintona

Näyttötutkinnot ovat avoimia kaikille. Useimmat suorittavat näyttötutkinnon valmistavan koulutuksen yhteydessä. Koulutuksenjärjestäjä päättää valintaperusteista, eikä koulutukseen haettaessa ole muodollisia ikä-, työkokemus- tai koulutusvaatimuksia. Aikuiset suorittavat ensisijaisesti ammatilliset perustutkinnot näyttötutkintona. Voit suorittaa ammatillisen perustutkinnon nuorten koulutuksessa vain, jos sinulta puuttuu ammatillinen tutkinto tai korkeakoulututkinto.

Jos hallitset ammatin jo entuudestaan, voit osoittaa ammattitaitosi tutkintotilaisuuksissa ilman näyttötutkintoon valmistavaa koulutusta.

Tutkinnon suorittaminen ja koulutuksesi henkilökohtaistetaan osaamisesi perusteella. Opintojen laajuus määräytyy sinulle tehtävän henkilökohtaisen suunnitelman mukaan. Olennaista on se, että hallitset tutkinnon perusteissa esitetyt ammattitaitovaatimukset. Usein valmistava koulutus kestää noin kaksi vuotta.

Valmistava koulutus tapahtuu pääsääntöisesti päiväopetuksena arkisin Rasekon Raision Eeronkujan toimipisteessä. Koulutus voi sisältää myös etä- ja itsenäistä opiskelua sekä työelämäjaksoja. Osaamista voi lähteä hankkimaan myös ulkomaille.

Kustannukset
– Perustutkintoon valmistava koulutus on maksutonta. Kaikilta tutkinnon suorittajilta OPH:n tutkintomaksu 58 €.
– Opinnoista aiheutuu alakohtaisia kustannuksia, esim. töiden materiaaleista ja työ- ja turvavälineistä.

Hakeutuminen
Haku tapahtuu suoraan oppilaitokseen.
Aloita hakeutuminen tästä >>

Suoraan tutkintoon
Mikäli sinulla jo on tarvittava ammattitaito, voit suorittaa tutkinnon suoraan ilman valmistavaa koulutusta.

Jatko-opintokelpoisuus
Ammatillisista perustutkinnoista sekä ammatti- ja erikoisammattitutkinnoista saa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.


Opiskelen Rasekossa metallialaa, koska

”Ainoa minua kiinnostava ala on metalli. Täällä kiinnostavat tekeminen, koneet, laitteet, hitsaus, työstö ja automaatio.”
”Metallissa kiinnostaa monipuolisuus.”
”Olen metallialalla, koska olen kiinnostunut metallituotteiden käsittelystä ja haen täältä hyvää pohjaa tulevaisuuden jatko-opintoihin.”